Futbol

"Bu gruptan çıkmak istiyoruz"

27 Eylül 2016 Salı 18:25 - Son Güncelleme 27 Eylül 2016 Salı 16:07

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı hedeflediklerini ve yarın konuk edecekleri Dinamo Kiev'i yenmek istediklerini söyledi.

Güneş, B Grubu 2. haftasında yarın Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile yapacakları karşılaşması öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, rakiplerinin güçlü bir takım olduğunu belirterek, "Dinamo Kiev karşısında kazanmayı arzuluyoruz. Bu gruptan çıkmak istiyoruz. Takım savunmasını iyi yapan, ani ataklara iyi çıkan ve çok koşan bir ekip. Oyunu etkileyecek belli oyuncular, eski yeni birçok milli futbolcusu var. Dışarıdan bakınca sıradan bir takım gibi gözüküyor ama öyle değil." diye konuştu.

Atak oynadıkları kadar savunma anlayışının da üst düzeyde olması gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

"Çok daha fazla koşmaya çalışmamız gereken bir maç. Atak oynadığımız kadar savunma anlayışına, disipline ihtiyacımız olan bir maç. Dinamo Kiev'in Napoli ile oynadığı maçta az pozisyon oldu ama 2-1 kaybettiler. Savunmada az da olsa pozisyon veriyorlar. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kısır pozisyonları bile iyi değerlendirmeli. Net pozisyonlar üretip, rakibe pozisyon vermeyen takım olmak ve keyif veren oyunumuzu yarın sahaya yansıtmak istiyoruz."

Grupta hiçbir rakibi ayırmadıklarını vurgulayan Güneş, şu ifadeleri kullandı:

"Kötü şık olarak UEFA Avrupa Ligi'ne gitmek istiyoruz ama şartlar ne olursa olsun, gruptan çıkalım ya da çıkmayalım kendi futbolunu oynayan bir takım olmak istiyoruz. Benim için Barcelona da olsa, alt bir takımla oynasak da aynı şey. Kazanmak için de iyi oynamak isterim. Bunun dışında bir düşüncem yok. Bunun garantisi yok ama avantajı var. Kaybetmezseniz berabere kalıyorsunuz. Ligde iki beraberlik bize yakışmadı. Biz büyük bir takımız ve her maçı kazanmak istiyoruz."

- Oğuzhan Özyakup'un durumu

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup'un kendileri için çok önemli bir değer olduğunu ancak sakatlığı nedeniyle bu oyuncuya yarınki maçta büyük olasılıkla görev vermeyeceğini anlatan Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Sakatlıkların olması, kampa geç gelmesi gibi sebeplerle istikrarı yakalayamadı. Oğuzhan ön liberoda da önde de oynadığı için bu takımda başarılı oldu. Sahada olan her oyuncu hücumda da savunmada da görevini iyi yapmalı. Oğuzhan'ın bunları aşabileceği yeteneği ve kalitesi var. Ağrısı olduğu için büyük ihtimalle yarınki maçta kadroda olmayabilir."

Oğuzhan Özyakup'un UEFA'ya yaptığı röportajda kendisini övdüğünün hatırlatılması üzerine Şenol Güneş, "Oğuzhan çok yetenekli oyuncu. Daha da üstüne koyması lazım. Güçlü olduğu zaman etkili oyuncu. Nerede oynadığı önemli değil. Güçlü bir Oğuzhan orta sahanın her yerinde oynar. Bu zamana kadar ailesi, altyapı hocaları yanında benim yaptığım katkı hiçbir şeydir. Çalıştığım oyuncunun en iyisini yakalamasını isterim. İşini iyi yapsın ben zaten mutlu olurum." değerlendirmesinde bulundu.

Kadroda yaptığı değişiklikleri rotasyon olarak değerlendirmediğini düşünen Şenol Güneş, oyuncuların durumuna göre 11 oluşturduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadroyu neye göre yaptığımız çok belli. Futbolcuların sağlık durumuna göre, rakibe göre, performansa göre bir 11 çıkarıyoruz. Çok değişiklik yok ama varmış gibi hava oluşturuluyor. Beck de Gökhan Gönül de kötü oyuncular değiller. Verim alamazsanız diğerini oynatırsınız. Futbolcuların son durumuna göre maç durumuna göre karar veriyoruz. Üst üste maç yapmak oyuncuyu yıpratabilir. Benim oyuncu ayrımım yok. Yorulan oyuncuları yarım yarım oynatıyoruz. Son maçta ilk yarı az tempoda oynayan birkaç futbolcu ikinci yarıda temposunu artırdı örneğin. Benim takımımda hiçbir oyuncu ayrımı yok. Çıkarttığım 11 de 18 de benim için en iyileridir. Kalan oyuncular da öyle. Benim kafamda rotasyon diye bir kelime yok. Oyunculara bakıyorum en iyilerinden kadro yapıyorum. Futbol her an değişen bir spor. Hafta arasında da maç içinde de değişkenlik gösteren bir olay. Şu anda 'yarın şu futbolcu oynayacak.' diyemem."

- "Taraftardan takıma destek bekliyorum"

Taraftarların maça gelmesinin kendileri için en büyük destek olduğunu belirten Güneş, şöyle devam etti:

"Ekonomik olarak maç bileti alıp oraya gelmek, oyuncuları sahiplenmek, olumlu düşünmek bizim için en büyük destektir. Maç başında oyunun soğumasını sağlayan faktör varsa oyuncu da taraftar da etkileniyor. Galatasaray maçında erken gol gelince taraftar koptu ama golü atınca coştu. Biz onları coşturmalıyız. Olumsuz durumlarda da takıma destek bekliyorum. Taraftar profili değişebiliyor. Bu değişikliği olumlu buluyorum."

- "Talisca ve Aboubakar'ın zamana ihtiyacı var"

Yeni transferler Talisca ve Aboubakar'ın biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

"Genel yeteneklerine bakarsak zamana ihtiyaçları var. Transferin son aşamasında geldiler. Talisca'nın yetenekleri var ama bunları bölüm bölüm gördük. Futbolcunun geç gelmesi, takıma uyum sağlaması bir faktör. Aboubakar'ın fizik gücü iyi ama 90 dakika göremedik. Oyuncu bazen 5 dakika girer maç kurtarır, bazen 90 dakika oynar maç kurtarır. Gökhan İnler bu konuda daha rahat. O yüzden daha fazla oynattım. Zaten 90 dakika hepsi iyi oynarsa 11 oyuncu size yetiyor."

Bütün planlamalarını gruptan çıkmak üzerine yaptıklarını dile getiren Şenol Güneş, daha önce gruptan çıkmaya çok yaklaştıklarını ancak son anda çıkamadıklarını hatırlatarak, "Planlamamız bütün maçlarımızı kazanmak. Daha önce çıkabileceğimiz puanları aldık ama çıkamadık. Geçen sene liderdik son maçta çıkamadık. Bazen 9 puanla çıkamıyorsunuz. Napoli şu anda 3 puanda. Yarın oynanacak maçlara göre her şey değişebilir. Yarınki maçı nasıl kazanırız, onun düşüncesi içindeyiz. Grupta üçüncü ve dördüncü maçlar çok önemli. Bizim Napoli ile oynayacağımız maçta ne olacak ona bakacağız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Neyi eksik yaptıysak onları geliştireceğiz"

Oynadıkları oyun sistemi ve taktik anlayışı ile ilgili bir soru üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, şunları söyledi:

"Geçen sezon başında da ağır eleştiriler aldık oyunla ilgili. O günkü futbol bugünden daha iyi değil. Hangi bölümde neyi eksik yaptıysak onları geliştireceğiz. Kısa pasla da uzun pasla da oynayacağız. Kısa pasta baskı olunca uzun oynayarak futbolcuyu koşturacaksınız. Bazen maç içinde düşündükleriniz olmuyor. Galatasaray hücum yaparak gol atmadı. Yediğimiz goller bizden kaynaklanan hatalarla geldi. Biz top kaybı yapmışız ve rakibi karşılayamamışız. İkinci golde de iki oyuncu topu almaya gitti gol yedik. Sistemler, taktik hepsi önemlidir ama hücum ve savunmayı doğru yapmadığınız sürece ortaya bir şey çıkmaz."

- Beck: "Tarihi bir maç olacak"

Teknik direktör Şenol Güneş ile basın toplantısına katılan siyah-beyazlı takımın Alman futbolcusu Andreas Beck ise "Vodafone Arena'da tarihi bir maça çıkacağız, ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçı oynanacak. Çok iyi hazırlandık. Zor bir maç olacağını biliyoruz ama teknik direktörümüzün iyi planı var. Galip gelmek için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Kendi evlerindeki maçı kazanmak istediklerini belirten Beck, şu ifadeleri kullandı:

"Evimizdeki bu maçı kazanmak istiyoruz. Lizbon'da da kazanabilirdik. O şansları yakalamıştık. Dış sahada kaybetmemek de önemlidir. İçeride avantajlarımız var. İyi bir atmosfer olacak. Dengeli ve zor bir gruptayız. Bu gruptan çıkmak için iç sahada mutlaka kazanmak gerekiyor. Bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi takımıyız. Türkiye'nin en iyisi Beşiktaş'tayız. Yedek kalmayı kabullenebiliyorum. Her gün çok sıkı çalışmaya devam ediyorum ama nihai karar teknik direktöründür. Sezonda 50-60 maç oynuyorsunuz, bu da 3 günde bir maç yapmak anlamına geliyor. Her maçta oynamak imkansız. Bu durumu kabullenerek sıkı çalışmaya devam ediyorum." 

Sıradaki Haber
Fenerbahçe ile Vestel arasında anlaşma
Yükleniyor lütfen bekleyiniz