Futbol

Güneş'ten 5 değişiklik

28 Eylül 2016 Çarşamba 22:07 - Son Güncelleme 28 Eylül 2016 Çarşamba 19:09

Beşiktaş-Dinamo Kiev maçından notlar...

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yaptığı maçla uzun bir aradan sonra Dolmabahçe'deki Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda taraftarlarının önüne çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde son olarak 2009-2010 sezonunda mücadele eden ve bu organizasyonda mücadele edebilmek için ligde istediği sonuçları alamayan siyah-beyazlı takım, 2 bin 483 gün sonra Dolmabahçe'de bir Şampiyonlar Ligi karşılaşması oynadı.

Beşiktaş, Dolmabahçe'deki son Şampiyonlar Ligi mücadelesini 8 Aralık 2009'da Rusya'nın CSKA Moskova ekibi karşısında verdi. BJK İnönü Stadı'ndaki mücadelede siyah-beyazlı takım rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

- Vodafone Arena'daki ilk Avrupa mücadelesi

Siyah-beyazlı ekip, Dinamo Kiev mücadelesiyle Vodafone Arena'da bir ilki daha yaşadı.

Beşiktaş, Dolmabahçe'deki yeni stadı Vodafone Arena, Avrupa kupalarındaki ilk ev sahipliğini futbolun en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yaptı.

- Stat tamamen doldu

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'daki ilk Avrupa kupası maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Tribünlerin tamamı dolarken, mücadeleyi 42 bine yakın taraftar izledi. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi takımı tribünlere çağırarak moral verdi.

Karşılaşmayı 30 kadar Dinamo Kiev taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takip etti.

- Güneş'ten 5 değişiklik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev karşısında Galatasaray mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı.

Galatasaray maçında ilk 11'de yer alan oyunculardan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Gönül, yaşadıkları sakatlık nedeniyle bugünkü mücadelede kadroda yer almadı.

Savunmanın sağında Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup'un yokluğunda hücuma dönük orta sahada Anderson Talisca şans buldu.

Derbi maçında forma giyen Gökhan İnler, yedek soyunurken, savunmanın önünde bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson ile görev aldı.

Tecrübeli teknik adam, derbi maçta ilk 11'de oynattığı Olcay Şahan'ın yerine Adriano Correia'ya şans verirken, forvette ise Cenk Tosun'u yedek soyundurup Vincent Aboubakar'ı sahaya sürdü.

- Kale yine Fabricio'nun

Beşiktaş'ın kalesinde son maçlarda olduğu gibi Fabricio Agosto Ramirez görev aldı.

Benfica maçında ilk 11'de şans bulan ancak Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında yedekler arasında yer alan Tolga Zengin, Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasındaki maçta da aynı durumu yaşadı.

Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında kalede görev yapan Fabricio, Dinamo Kiev maçıyla siyah-beyazlı forma altında ilk Avrupa maçına çıktı.

- Necip Uysal ve Kerim Frei kadroda

Siyah-beyazlı ekipte sakat oyuncuların bulunması sonrası Necip Uysal ve Kerim Frei, maç kadrosunda kendilerine yer bulabildi.

Necip Uysal, 3 maç sonra 18 kişilik kadroda yer aldı. Spor Toto Süper Lig'de Atiker Konyaspor ile oynanan maçta kırmızı kart gören ve Kardemir Karabükspor karşılaşmasında cezası nedeniyle oynamayan Necip, Şampiyonlar Ligi'ndeki Benfica maçının yanı sıra Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor ve Galatasaray karşılaşmalarında da teknik direktör Güneş tarafından kadroya alınmadı.

Benfica, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında kadroda tercih edilmeyen Kerim Frei de Dinamo Kiev mücadelesinde yedek soyundu.

Beşiktaş'ta ayrıca savunma oyuncusu Luiz Rhodolfo yedekler arasında yer aldı.

- Kaptan Atiba Hutchinson

Beşiktaş'a geldiği ilk günden itibaren istikrarlı futboluyla dikkati çeken Atiba Hutchinson, Dinamo Kiev maçında sahaya takım kaptanı olarak çıktı.

Kaptanlardan Tolgay Zengin ile Necip Uysal'ın yedek, Oğuzhan Özyakup'un da sakatlığı nedeniyle kadroda bulunmaması sonrası bu görevi Hutchinson üstlendi.

- Kadro yabancı ağırlıklı oldu

Siyah-beyazlı takım, Dinamo Kiev karşısında yabancı ağırlıklı bir kadroyla mücadele etti.

Türk oyunculardan sadece Tolgay Arslan ve Caner Erkin ilk 11'de şans bulurken, 9 yabancı futbolcu da forma giydi.

Sıradaki Haber
ÖZET | Kopenhag ezdi geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz