Futbol

İşte temsilcilerimizin Avrupa programı

04 Haziran 2017 Pazar 13:20 - Son Güncelleme 04 Haziran 2017 Pazar 13:22

Gelecek sezon Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek 5 takımın maç programı da belli oldu.

Süper Lig'i 4. sırada bitiren Galatasaray, 2017-2018 sezonunu en erken açacak ekip olmak zorunda kaldı. UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak sarı-kırmızılılar, ilk resmi maçını 13 Temmuz'da oynayacak. Galatasaray, rövanş mücadelesine ise 20 Temmuz'da çıkacak.

Sezonu 3. tamamlayan Fenerbahçe ise UEFA Avrupa Ligi'ne üçüncü ön eleme turundan itibaren katılacak. Sarı-lacivertliler, ilk resmi maçına 27 Temmuz'da çıkacak. Bu turun rövanşı ise 3 Ağustos'ta olacak.

Bütün turlarda seri başı olacak Galatasaray ve Fenerbahçe, play-off'a kalması durumunda maçlarını 17 ve 24 Ağustos'ta oynayacak.

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Atiker Konyaspor ise UEFA Avrupa Ligi'nde 14 Eylül'de başlayacak grup maçlarına doğrudan katılacak.

- UEFA Şampiyonlar Ligi programı

Şampiyon Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda yer alacak. Grup maçları, 12-13 Eylül'de yapılacak müsabakalarla başlayacak.

Sezonu 2. bitiren Medipol Başakşehir ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan itibaren sezonu açacak. Turuncu-lacivertliler, ilk maçını 25-26 Temmuz'da oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu kuraları 14 Temmuz'da çekilecek ve Medipol Başakşehir'in rakibi belirlenecek. Medipol Başakşehir, seri başı olmayacağı turu geçmesi durumunda play-off'taki rakibini 4 Ağustos'ta çekilecek kurayla öğrenecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplar ise 24 Ağustos'ta belirlenecek.

- Galatasaray'ın rakibi 19 Haziran'da belli olacak

Galatasaray'ın, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi 19 Haziran'da belli olacak.

Fenerbahçe'nin 3. ön elemedeki rakibi 14 Temmuz'da, play-off turu eşleşmelerinin kurası ise 4 Ağustos'ta çekilecek. Grup kuraları ise 25 Ağustos'ta yapılacak.

Sıradaki Haber
Real Madrid İspanya'da göklerde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz