Futbol

ÖZET | Roma dağıldı, Porto turladı

23 Ağustos 2016 Salı 23:38 - Son Güncelleme 23 Ağustos 2016 Salı 21:47

Roma'yı deplasmanda 3-0 yenen Porto, Devler Ligi'nde gruplara kaldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda 1-1 rövanşında İtalyan ekibi Roma'yı deplasmanda 3-0 yenen Portekiz temsilcisi Porto, gruplara kaldı. Ev sahibi ekipte, 39. dakikada Daniele De Rossi ve 50. dakikada Emerson Palmieri, maçın hakeminden direkt kırmızı kart gördü.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında AS Roma ve Porto takımları İtalya'nın Roma kentindeki Olimpico Stadında karşılaştı. Portekiz'deki 1-1 biten turun rövanşını Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetti.

Roma bastırdı ama Porto attı

TRT 1'den canlı yayınlanan maçta, ev sahibi takım ataklarla yüklense de golü bulan konuk ekip oldu. Maçın 8. dakikasında sol kanattan gelişen Porto atağında, Otavio’nun ortasına arka direkte iyi yükselen Felipe, topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 39. dakikasında Roma kaptanı Daniele De Rossi, rakibine sert müdahale yapınca hakem Marciniak, doğrudan kırmızı kartını gösterdi.

Devre arasına Porto'nun 1-0 üstünlüğüyle girildi.

Roma 9 kişi kaldı

50. dakikada Roma'da, oyuna sonradan giren Emerson rakibine yaptığı sert faul nedeniyle Polonyalı hakem Marciniak bir kez daha kırmızı kartına başvurdu ve Roma 9 kişi kaldı.

Bu dakikadan sonra Roma 9 kişi kalsa da gol arayan taraf olurken, 73. dakikada ani gelişen konuk ekip atağında Layün, kalesinden ayrılan Szczesny’i geçtikten sonra yaptığı vuruşunda skoru 2-0’a getirdi. Bu golden 2 dakika sonra Roma ceza sahasına topla giren Corona, kaleyi sol cepheden gören açıdan farkı 3'e çıkaran golü kaydetti.

Karşılaşma, Porto'nun 3-0'lık galibiyetiyle sona ererken, Portekiz temsilcisi adını Şampiyonlar Ligi’nde gruplara yazdırdı. Roma ise UEFA Avrupa Ligi gruplarında yoluna devam edecek.

İtalyanlar yine fırsat tepti

Roma’nın elenmesiyle İtalyan takımları, son 3 senede bir kez daha Şampiyonlar Ligi’ne 3 takımla katılma fırsatını tepmiş oldu. Napoli 2014'te, geçen yıl Lazio, bu yıl da Roma, play-off turunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kapısından döndü.

Sıradaki Haber
Devler Ligi'nde sonuçlar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz