Futbol

Şampiyonlar Ligi'nde statü değişikliği

26 Ağustos 2016 Cuma 16:12 - Son Güncelleme 26 Ağustos 2016 Cuma 13:15

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde statü değişikliğine gittiğini duyurdu.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2018-2019 sezonundan itibaren sıralamada ilk 4'te yer alan ülkelerin liglerinden, dörder takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağını açıkladı.

UEFA, Avrupa'nın kulüpler bazındaki en prestijli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde statü değişikliğine gitti.

UEFA'dan yapılan açıklamada, 2018-2019, 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında, ülke puan sıralamasının ilk 4 basamağında yer alan ülkelerin liglerinde, ilk 4'e giren takımların, eleme oynamadan direkt olarak Şampiyonlar Ligi'ne katılacağı bildirildi.

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak bu 16 takım, 32 takımın yer aldığı grupların yarısını dolduracağı için geriye kalan 16 takım eleme usulü ile belirlenecek. Yeni statü ile ülke puanı düşük olan liglerin Şampiyonlar Ligi'ne gönderebileceği takım sayısında da azalma olması bekleniyor.

Ayrıca, UEFA'nın aldığı karar doğrultusunda, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki ikinci önemli organizasyonu UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, otomatik olarak Şampiyonlar Ligi gruplarına katılacak.

UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için takımların kendi yerel liglerindeki derecelerin esas alınmaya devam edileceğini, Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısının 32, Avrupa Ligi'nde ise 48 takımın yer aldığı sistemin değişmediğini duyurdu.

Mevcut sistemde, İspanya, Almanya ve İngiltere Şampiyonlar Ligi'ne direkt 3 takım gönderirken, 4'üncü takımların ise ön eleme maçı oynaması gerekiyordu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ın grubu belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz