Futbol

"Sahip çıkılmazsa 80 küsur yıllık kulüp kapanır"

26 Temmuz 2016 Salı 17:38 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2016 Salı 14:43

Kayseri Erciyesspor, yeniden kongreye gitme kararı aldı.

Spor Toto 2. Lig takımlarından Kayseri Erciyesspor'un olağan genel kurulunda gıyabında yeniden başkanlığa seçilen Ziya Eren, yeterli destek göremedikleri için olağanüstü kongre kararı aldıklarını söyledi.

Mavi-siyahlı takımın 30 Mayıs'ta yeterli çoğunluk oluşmadığı için 25 Temmuz'a ertelenen olağan genel kuruluna Ziya Eren ve yönetim kurulundan katılım olmadı. Yaklaşık 20 delegenin yer aldığı kongrede Eren ve yönetimi gıyabında seçildi.

Başkan Eren, AA'ya yaptığı açıklamada, Kayseri Erciyesspor'a uzun yıllar hizmet ettiğini söyledi.

Bu süreçte yalnız bırakılmaktan ve destek bulamamaktan yakınan Eren, şöyle devam etti:

"Son 6,5 yıldır görevdeyiz ondan önce de görevde bulunmuştuk. Kulüple bir gönül bağımız var. Takımın bugünkü gelmiş olduğu durum nedeniyle üzülüyoruz. Ben bu kulüp için ciddi fedakarlıklarda bulundum ama bir yere kadar. Türkiye Cumhuriyeti'nde benim gibi cebinden para harcayan başka kulüp başkanı hiç olmadı. Buna Yıldırım Demirören dahil. Bu kadar sahipsiz kalmak üzüyor. Biz de yönetim olarak bundan dolayı kongre kararı aldık."

Kulübün bu hale düşmesine üzüldüklerini dile getiren Eren, "İlk olağan kongreden sonra ikinci kongre için yaklaşık 2 aylık süre vardı. Bu süre zarfında hiçbir Allah'ın kulu bize 'ne yapıyorsunuz, aday mısınız, ne olacak' yönünde soru sormadı, ilgi göstermedi. Bu kadar ilgisizliğin üzerine bu saatten sonra bana yapacak hiçbir şey kalmıyor. Şu anda Kayseri dışındaki tüm kentlerde yerel yönetimler şehrin spor kulüplerine sahip çıkıyor. Bizde bu desteğin onda biri yok. Ya takıma sahip çıkılacak ya da 80 küsur yıllık kulüp kapanır." şeklinde konuştu.

Eren, 2 hafta içerisinde olağanüstü kongre yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz