Futbol

2 teknik direktör, 3 başkan, 4. yıldız

26 Mayıs 2015 Salı 11:52 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2015 Salı 11:58

"Cim Bom", yaşanan sıkıntılara rağmen mutlu sona ulaşmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, oldukça zorlu bir sezonda ipi göğüslemeyi başardı.

Sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala, en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde 76 puanı bulunan sarı-kırmızılı ekip, iki farklı teknik adam ve 3 farklı başkan görmesine karşın, mutlu sona ulaştı.

Büyük çekişmeye sahne olan ligde rekabetin gerisinde kalmayan "Cim Bom", rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı geride bırakmayı bildi.

- Prandelli ile başladı, Hamzaoğlu ile bitirdi

Sezona Cesare Prandelli yönetiminde başlayan Galatasaray, özellikle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde alınan başarısız sonuçların ardından İtalyan çalıştırıcıyla yollarını ayırdı.

Prandelli yönetimindeki son lig maçına 10. haftada çıkan ve bu hafta sonunda 20'şer puanlı Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin sadece 1 puan gerisinde yer alan sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste alınan farklı yenilgiler sonrası sıkıntılı bir döneme girdi.

İtalyan çalıştırıcının sözleşmesi feshedilirken, yerine getirilen ve 12. haftadan itibaren ligde takımın başında bulunan Hamza Hamzaoğlu'yla pozitif bir hava yakaladı.

- Şampiyonluk yarışı 3 takım arasında geçti

Fenerbahçe ile birlikte 19'ar şampiyonlukla sezona başlayan Galatasaray, 20. kez şampiyon olup 4. yıldızı takabilmek için Fenerbahçe ile kıyasıya bir rekabete girerken, Beşiktaş da bu yarışın dışında kalmadı.

Beşiktaş 32. haftada şampiyonluk iddiasını yitirirken, 33. hafta sonunda Fenerbahçe de zirve şansını kaybetti ve Galatasaray sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

- 20. şampiyonluk 4. yıldız

Galatasaray'ın elde ettiği 20. şampiyonluk, Türkiye'de 4. yıldızı takma hakkı kazanan ilk takım olmasını sağladı.

Rakibi Fenerbahçe'yle 2001-2002 sezonuna 14'er şampiyonlukla girip, 3. yıldızı ilk takacak ekip olma mücadelesi veren ve o sezonda şampiyonluğu kazanan "Cim Bom", 4. yıldız rekabetinde de mutlu sona ulaşan ilk takım oldu.

- Bir sezonda 3 başkan gördü

Sarı-kırmızılı kulüpte bu sezon 3 farklı başkan görev yapmasına rağmen hedeften şaşılmadı.

Sezona başlarken başkanlık koltuğunda oturan Ünal Aysal, beklemedik bir şekilde olağanüstü kongre kararı alıp, yeniden aday olmazken, 25 Ekim 2014 tarihindeki seçimde göreve Duygun Yarsuvat geldi.

Söz verdiği üzere kulübü olması gereken tarihte olağan genel kurula taşıyan ve yaklaşık 7 ay görev yapan Yarsuvat, 23 Mayıs'taki genel kurulda tekrar aday olmazken, yönetiminde yer alan Dursun Özbek'e bu yarışta destek oldu.

Yarsuvat'ın yerine başkan seçilen Özbek ise genel kuruldan 2 gün sonra futbol takımının şampiyonluğuna şahitlik etti.

"Cim Bom", 2 teknik direktör ve 3 başkan gördüğü sezonda 4. yıldızın sahibi oldu.

- Devre arası takviye yapılmadı

Ligi şampiyon tamamlayan Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna hiç takviye yapmadı.

Yaşanılan mali sorunlar nedeniyle transfere bütçe ayırmak yerine elindeki kadroda küçülmeye gitmeyi tercih eden sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda da şampiyonluk rekabetinin gerisinde kalmadı.

Rakiplerinin yaşadığı puan kayıplarını iyi değerlendiren "Cim Bom", kritik maçları kazanarak adını zirveye yazdırdı.

- Dört derbiden üçünü kazandı

Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile yaptığı 4 derbinin 3'ünü kazanmasını bildi.

Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'yi evinde 2-1, Beşiktaş'ı ise deplasmanda 2-0 yenen sarı-kırmızılı takım, ikinci yarı rakip sahada Fenerbahçe'ye 1-0 yenilmesine karşın, kendi seyircisi önünde Beşiktaş'ı bir kez daha 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa kavuştu.

Ligin son döneminde rakiplerine puan kaptırmayan "Cim Bom", üst üste 6 lig maçını kazanarak önemli bir seriye imza attı.

Etiketler : Galatasaray
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz