Futbol

Adriano Correia kimdir?

24 Temmuz 2016 Pazar 13:50 - Son Güncelleme 24 Temmuz 2016 Pazar 11:43

Beşiktaş'ın KAP'a bildirdiği Brezilyalı sol beki birlikte tanıyalım.

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, İsmail Köybaşı'nın Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından sol bek arayışlarına hız vermişti.

Siyah Beyazlı takım, Brezilyalı futbolcu Adriano Correia'nın transferi için oyuncu ve İspanyol ekibi Barcelona ile görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Peki Adriano Correia kimdir?

Brezilya'da doğan sol bek 26 Ekimde 32. yaşını kutlayacak. Futbol kariyerine Coritiba'da başlayan Adriano, burada profesyonel futbolcu olup 3 sezon geçirdi. 21 yaşında La Liga takımlarında Sevilla'ya imza atıp, gösterdiği iyi performansla 2011 yılında Barcelona'ya transfer oldu.

Barcelona'ya transfer olduktan sonra bir türlü istikrarlı bir şekilde kadroda yer alamayan Adriano, geçtiğimiz sezon ligde 8, toplamda ise 19 maçta görev yapabildi. Adriano, çıktığı 19 maçta 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. 

Sevilla ile uluslararası anlamda iki kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu ve bir UEFA Süper Kupası zaferi yaşayan Adriano, Barcelona'da ise dört lig şampiyonluğu, iki Şampiyonlar Ligi, iki Kıtalararası Dünya Kupası şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupası, üç İspanya Süper Kupası ve üç kez de İspanya Kral Kupası zaferine ulaştı.

2003-13 yılları arası 13 kez de Brezilya Milli Takımı forması giyen Adriano, milli takımla 2004'te Copa America şampiyonluğuna ulaştı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz