Futbol

Akçay ve Üzülmez, 2-2 için ne dedi?

29 Ağustos 2016 Pazartesi 01:34 - Son Güncelleme 28 Ağustos 2016 Pazar 23:02

Osmanlıspor-Gençlerbirliği maçının ardından teknik direktörler açıklama yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan Osmanlıspor'da, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, iki kulvarda mücadele eden takım için bir puanın iyi olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Akçay, 2-0'dan sonraki duruşlarının rakibin cesaretini arttırdığını belirterek, "İyi başladığımız maçta gol sayısını arttırabilsek daha iyi yerlere taşıyabilirdik. İçeri girerken gol yememiz takımın psikolojisini aşağı çekti. Son 15 dakika aktif duruma geçmiş olsakta galip gelmeyi başaramadık." diye konuştu.

Sonucun kağıt üzerinde kötü gözüktüğünü anlatan Akçay, "İki kulvarda giden bir takım için bir puan ligde iyidir. Oyuncularımızın ruhsal yorgunluktan söz etmeleri düşündürücü. Bu konuda gerekirse dışarıdan yardım alacağız. Bu süreci atlamak zorundayız." değerlendirmesini yaptı.

UEFA Avrupa Ligi

UEFA Avrupa Ligi maçları öncesinde oyuncularda motivasyon konusunda sıkıntı yaşamadıklarını anlatan Akçay, şöyle devam etti:

"Bu maçlardan önce oyuncular o vitrine konsantre oluyor. Rakipleri araştırıyoruz. Steaua Bükreş ve Zürih bizden altta olabilir. Villarreal ise İspanya'nı yumuşak bir takımı. Rakipleri araştırıyoruz. Kadro derinliği konusunda çalışıyoruz. Rotasyon yapıyoruz. Umarım bunların sonuçlarını iyi alacağız. Süper ligde puan, puandır. Yenemiyorsan, yenilmeyeceksin."

Transfer

Transferle ilgili bir soru üzerine de teknik direktör Akçay, "Forvette çok fazla derinliğimiz yok. Stil yönünde aynı oyuncular. Topları taşıyacak bir oyuncumuz yok. Daha çok sırtı dönük oynayabilen ceza alanı içinde güçlü santrforlar bunlar. Transfer rakamları büyük. Transfer için üç günümüz daha var. Uzun bir süre. Bitirebiliriz. Transfer gerekli." değerlendirmesini yaptı.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kötü başladıkları bir maçı puanla kapatmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Karşılaşma sonrasındaki basın toplantısında konuşan Üzülmez, iyi bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, "Oyun varyasyonları etkili olan bir takıma karşı oynadık. Bizim için zor oldu. Oyuna kötü ve yediğimiz bir golle başladık. Golün şokunu atlatmadan ikinci golü yedik. Bu dakikalara kadar rakibe teslim olan bir Gençlerbirliği vardı sahada." dedi.

Osmanlıspor karşısında 2-0'dan oyunu 2-2'ye getirmenin kolay olmadığını anlatan Üzülmez, "Kazanabilirdik, kaybedebilirdik. Herşeye rağmen özverili oyunlarından dolayı oyuncularımı kutluyorum. Basit hataları en aza indirmemiz lazım. Oyuncularımın teslim olmadan 90 dakika mücadele etmeleri beni mutlu ediyor. Eksikler de var, yanlışlar da var. Kötü başladığımız maçı bir puanla kapatmak bizi mutlu ediyor." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz