Futbol

Aziz Yıldırım'dan flaş Ekici açıklaması

15 Ocak 2017 Pazar 21:56 - Son Güncelleme 15 Ocak 2017 Pazar 21:08

Fenerbahçe Başkanı, Mehmet Ekici transferi konusunda flaş açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Biz Mehmet Ekici'ye talip olmadık. Mehmet, Galatasaray'la görüşmeler yapıyormuş. Sonra Trabzonspor kanadından bize önerildi. Biz de 'tamam' dedik. İki ay önce bizden Aatıf ve Fernandao'yu istediler. Sonra takas gündeme geldi" diye konuştu,

Eto'o konusunda Beşiktaş'tan gelen açıklamalara dikkat çeken Yıldırım, "Antalyaspor Başkanını tanımam...Beşiktaş'ın derdi Ekici Fenerbahçe'ye gelmesin" ifadesini kullandı.

Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Adanaspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yıldırım, Trabzonsporlu Mehmet Ekici'nin Fenerbahçe formasını giymek istediğini bildirdi.

Trabzonspor'un Mehmet Ekici'ye karşılık Aatıf Chahechouhe'yi istediğini ancak Faslı oyuncunun gitmek istemediğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Mehmet Ekici'ye talip olmadık. Kendisi Galatasaray ile görüşmeler yapıyormuş. Trabzonspor'dan bize yakın kişilere 'Fenerbahçe de istiyorsa Mehmet Ekici için görüşelim' dediler. Bundan iki ay önce Jose Fernandao ve Aatıf Chahechouhe'yu istediler. Biz de ikisini de veremeyeceğimizi ifade ettik. Sonradan hoca, 'Chahechouhe ile takas olursa verebilirsiniz' dedi. Bunun üzerine onlarla konuştuk. Aatıf artı 500 bin avro teklif ettik. Aatıf'a 'Gitmek istersen bu takası yapacağız' dedik. O da düşündü ve gitmek istemediğini söyledi. Aatıf'a 6-7 kulüp teklif yaptı ama kendisi gitmedi. Biz de bunun karşılığında 2 milyon avro bonservis teklif ettik. Onlar 'hayır' diyor. Sezon sonunda şartlara göre yeniden konuşuruz. Kendisi, bize gelebileceğini, tercihinin Fenerbahçe olduğunu ifade ediyor. Trabzonspor tarafının bunu büyütmeden, çocuğun isteği ve kulüplerin menfaatleri doğrultusunda hareket etmesi lazım."

"Advocaat, Eto'o'yu düşünmüyor"

Beşiktaş'ın transfer görüşmeleri yaptığı Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o ile ilgilenmediklerini dile getiren Aziz Yıldırım, teknik direktör Dick Advocaat'un Eto'o'yu düşünmediğini kaydetti.

"Antalyaspor Başkanını tanımam...Beşiktaş'ın derdi Ekici Fenerbahçe'ye gelmesin"

Yıldırım, Eto'o konusunda konuşurken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk hakkındaki "üst akıl" sözleriyle ilgili de düşüncelerini dile getirdi. Yıldırım'ın sözleri şöyle:

"Beşiktaş sanıyor ki, Eto'o konusuna biz girdik. Öyle bir şey yok. Bize sordular. Ben de hocaya dedim 'Eto'o'yu istiyor mu' diye, 'hayır öyle bir düşüncemiz yok' dedi. Ben Antalyaspor Başkanı ile zerre konuşmadım. Ben kendisini tanımam zaten, babasını tanırım. Aatif transferi için aradılar sadece. 'Siz Aatif ile konuşuyorsunuz, beynini yıkıyorsunuz' diye sitem ettim. 'Siz de Beşiktaş'a Eto'o konusunda sitem ettiğiniz konuyu bize yapıyorsunuz' dedim. Olay bu yani. Bizim üst akılla öyle şeyimiz yok. Çok oyuncu bize gelmek istiyor. Her yerden, nasıl anlıyorsanız. Tek, tek söyleyeceğim. Beşiktaş'ın derdi Mehmet Ekici Fenerbahçe'ye gelmesin, Fenerbahçe kuvvetlenmesin. Bir oyuncuyla ne kadar olur, saçma..." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz