Futbol

Başakşehir Avrupa'nın zirvesinde

24 Ekim 2016 Pazartesi 17:52 - Son Güncelleme 24 Ekim 2016 Pazartesi 15:04

Süper Lig'de 8 maçta yediği 4 golle, Avrupa'da birçok takımı geride bıraktı.

Spor Toto Süper Lig'de 8. haftayı averajla zirvede kapatmayı garantileyen Medipol Başakşehir, savunmasındaki başarısıyla da Avrupa'nın devlerini geride bıraktı.

Turuncu-lacivertliler, Avrupa'nın 5 önemli liginde liderlik koltuğunda yer alan takımlara bakıldığında, yediği gol ortalamasında Alman ekibi Bayern Münih ile zirvede yer alıyor.

Bu sezon oynadığı 8 karşılaşmanın, 5'inde kalesini gole kapatan ve sadece 4 gol yiyen Medipol Başakşehir, maç başına 0,5'lik ortalamayı yakalamış durumda. Almanya 1. Futbol Ligi'nde (Bundesliga) liderliğini sürdüren Bayern Münih de 8 maçta kalesinde 4 gole izin verdi.

Bu alanda Medipol Başakşehir ve Bayern Münih'i, İtalya 1. Futbol Ligi'nin (Serie A) lideri Juventus takip ediyor. Torino ekibi, 9 maçta 6 gol (0,66 ortalama) yedi.

Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint Germain ve Monaco gibi güçlü rakiplerinin önünde liderliğini sürdüren Nice ise 10 maçta kalesinde 7 gol (0,7 ortalama) gördü.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Real Madrid ve İngiltere 1. Futbol Ligi'nde (Premier Lig) de Manchester City 9 maçta kalelerinde 9 gole (1 ortalama) engel olamadı. 

En iyi ortalama Atletico Madrid ve Tottenham'da 

Avrupa'nın 5 büyük ligine bakıldığında gol yeme ortalamasında, liderleri geride bırakan yalnızca 2 takım bulunuyor. La Liga'dan Atletico Madrid ve Premier Lig'den Tottenham.

İspanya Ligi'nde 5. sırada yer alan Atletico Madrid ve İngiltere Ligi'nde 5. sırada bulunan Tottenham, 9 maçta kalelerinde 4'er gol gördü.

Atletico Madrid ve Tottenham maç başına 0,44'lük ortalamaları ile Avrupa'nın 5 büyük liginde en az gol yiyen takımlar konumunda bulunuyor.

Yalçın Ayhan: "Başarımız kesinlikle tesadüf değil"

Turuncu-lacivertlilerin bu sezon Süper Lig'de oynadığı 8 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan ve tamamında 90 dakika sahada kalan Yalçın Ayhan, savunmadaki başarılarının yoğun ve disiplinli çalışmaya bağlı olduğunu söyledi.

Medipol Başakşehir'in başarısının, bazı kesimler tarafından "tesadüf" olarak değerlendirilmesinin kendilerini üzdüğünün altını çizen Yalçın, şunları kaydetti:

"Başarımız kesinlikle tesadüf değil. Bu büyük bir emeğin sonucu. Başarımızın küçümsenmeye çalışılması ise çok üzücü. Diyelim ki ilk yıl başarımız tesadüf, ikinci yıl da aynı çizgide gittik. Bu yıl da zirvedeyiz ve Süper Lig'in en az gol yiyen takımıyız. Bu başarılar dışarıdan gözüktüğü gibi kolay yakalanmıyor. Takımımızda çok düzgün ve karakterli oyuncular var. Volkan Babacan A Milli Takım'ın kalecisi, Epureanu ise Moldova Milli Takımı'nın formasını giyiyor. Bekir, Uğur ve Ferhat bu ligde yıllardır oynuyor. Eren bu sezon kadromuza katıldı ve defansımıza güç kattı."

Avrupa'nın en az gol yiyen takımlarından biri olmanın kendilerini ekstra motive ettiğini dile getiren Yalçın Ayhan, "Avrupa'nın en önemli takımlarıyla adımızın yan yana geçmesi bizim adımıza gurur verici bir istatistik. Savunmadaki dostça rekabet takıma büyük fayda sağlıyor. Her an birbirine yardımcı olan oyunculardan kurulu bir defans hattımız var." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz