Futbol

"Bu sezon iyi başladık”

27 Eylül 2016 Salı 22:04 - Son Güncelleme 27 Eylül 2016 Salı 19:06

Bursaspor'un deneyimli savunma oyuncusu Tomas Sivok, ligin ilk 5 haftasını değerlendirdi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor'un deneyimli savunma oyuncusu Tomas Sivok, takım olarak bu sezona iyi başladıklarını belirterek, bunun devamını getireceklerine inandığını söyledi.

Sivok, Özlüce Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ligin ilk 5 haftasında iyi sonuçlar almalarına karşın istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını kaydetti.

Sezon genelinde iyi sonuçlar almakla birlikte sahada sergiledikleri oyunu da daha iyi bir seviyeye getirmek istediklerini vurgulayan Sivok, "Bu sezon iyi başladık ve bunun devamını getireceğimize inanıyorum." dedi.

Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında 10 kişi kalmalarına rağmen 3 puana uzandıklarının altını çizen Çek futbolcu, ''Takım ruhu tam da bu durumlarda devreye giren bir unsur. 10 kişi kalınmasını kimse istemez ama oluyor. Maçı kazanmayı biliyoruz. Bazen öndeki oyuncularımızın gelmemesiyle alakalı da olabilir. Arkada kalan oyuncular savaşmak zorunda olabiliyorlar. Umuyorum ki bunlara gerek kalmadan kazanabiliriz."

- ''Bu sezon kontratım bitiyor''

Bir gazetecinin, kendisinin yeşil-beyazlı takımdaki geleceğiyle düşüncelerini sorması üzerine Sivok, ''Önümüzde hala uzun bir yol var. Sezonun başındayız. Buna odaklanmaya çalışıyorum. Yönetim kurulumuz, benimle devam etmek isteyip istememesiyle alakalı karara varacaktır. Bu sezon kontratım bitiyor. Değerlendirmeler yapılacaktır. Şu an bunları konuşmak için çok erken." ifadelerini kullandı.

Sivok, defans hattında beraber oynadığı İsmail Konuk'un Kayserispor ve Kasımpaşa maçlarında kırmızı kartla oyun dışı kaldığının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

"Maçın akabinde soyunma odasında kendisiyle konuştum. Benim de başıma geldi. Ben de daha önce kırmızı kart gördüm, ertesi hafta oynayamadım. Geri dönüş yaptığım maçta tekrar kırmızı kart gördüm. Sakin olması gerektiğini anlatmaya çalıştım. Önemli olan bizim 10 kişi kalmamız değil, bizim takımca savaşmamız. İsmail arkadaşımız Gaziantepspor maçında bizimle olamayacak. Ertuğrul ya da Sane olacak ama kim olursa olsun elinden geleni yapacaktır. Futbolda bunlar var."

Vatandaşı Tomas Necid'in takımda forma şansı bulamamasıyla alakalı yöneltilen bir soruya ise Sivok, şu yanıtı verdi:

"Bunlar genelde teknik direktörlere sorulan sorulardır, ancak yine de cevaplamaya çalışayım. Necid ile alakalı sezon başından beri söylentiler çıktı. Bir oyuncun bunlardan etkilenmemesi imkansız. Etkilenmiştir mutlaka. Takım arkadaşlarımızın ve teknik heyetin tamamı Necid'in çalıştığını görüyor. Forvet oyuncuları attıkları gollerle değerlendirirler. Goller atabildiğini söylememiz imkansız. Belli düşünceler olacaktır. Şans geldiğinde hazır olacak, gollerini atacak ve bunu devam ettirecektir. Ben buna inanıyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz