Futbol

Demirören'den çarpıcı açıklamalar

18 Ocak 2017 Çarşamba 22:39 - Son Güncelleme 18 Ocak 2017 Çarşamba 23:16

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, öenmli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, NTV'de spor medyası yöneticilerinin sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın açıklamaları ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Öncelikle şunu söyleyeyim, bir kulüp başkanımızın açıklamalarına cevap vermek için gelmedim buraya. Bir camiayla bir kişiyle kavga etmek değil amacım. Türk futbolunun daha iyi yerlere gitmesi için çabalıyoruz."

"Medya patronu olarak, 'şu kulübü öne çıkaralım' demem, yapımda yok. Fenerbahçe haberi daha çok satar, bu gerçek'

Aziz Yıldırım'ın Adanaspor maçı sonrası MHK'da hakemler arasında gruplaşma olduğu iddialarına yanıt veren Yıldırım Demirören şunları söyledi: "3 kişiden fazla her yerde gruplaşma olur. Ancak art niyetli gruplaşma varsa bunu bana ispat etsinler. Serkan Çınar, Cüneyt Çakır gruplaşması var dendi. 2008'den beri 6 kez bir araya gelmişler, bu sezon da 1 kez ortak beraber maç yönetmişler. Şaibeler hakkında duydum, ettim, duyum aldım en tehlikeli şeydir. Bir şey varsa gelin hep beraber savcılığa gidelim."

Demirören, Mart ayında video hakem sistemini denenmeye başlayacağını duyurdu: "Hakemlerimiz hata yapıyor. Video sistemine hazırız. Mart ayında Video hakem sistemi için ilk denemeler başlayacak. Hakem eğitimi içinde önerilere açığız. İngiltere ile hakem eğitimi için görüştük; 'Siz Türkiye'deki kafaları değiştirin' dediler. Hata sonrası 'Operasyon deniliyor' dendi. Hakemlere 'adil olun, cesur olun, hatanızı hata ile kapatmaya kalkmayın' dedim. Bunları yapmayan sistem içinde elenir."

"Beşiktaş'tan alacağım 100 milyon TL"

"Beşiktaş'tan alacağım var doğru. Alacağım 100 milyon TL. Fikret Başkan'la en son geçen sene bir araya geldik. Araya gelmemizin sebebi benim bu alacaktan belli bir kısmını kulübe bağış yapacak olmam. Ancak sonra düşündüm ki, TFF başkanı olarak eğer Beşiktaş kulübüyle maddi bir anlaşma içerisine girersem insanlar bunu farklı yerlere çekebilir. Öyle bir anlaşma imzalamadım. Anlaştığım günden itibaren alacaklarımı dolar olarak alacaktım ve imzalamadım. TFF başkanı olduğum sürece Beşiktaş'taki alacağım duracak."

"Fenerbahçe'mizden 5 kişi aldım"

"Şuna bir açıklık getireyim. Ben Beşiktaş kulübünde başkanlık yaptım ve doğrudur, Beşiktaş'tan federasyona yönetici olarak 5 arkadaşımı aldım. Ancak Fenerbahçe'mizden de 5 kişi aldım. 2'si de başkan vekili. Ayrıca 15 Temmuz lanet darbe girişiminden sonra TFF'ye güvendiğimiz kişileri aldık."

Hakem hataları

Demirören, bu sezon yaşanan hakem hataları hakkında şu ifadeleri kulland: "İnsanın olduğu yerde hata olur. Hakem de hata yapar ve yapmaya devam edecektir. Çok baskı var. Bu baskı hakemlerimizi hata yapmaya sürüklüyor. UEFA'dan Rossetti birebir bu işle ilgileniyor. Bu hatalar sadece Türkiye'de olmuyor. İngiltere'de, İspanya'da da yapılıyor. Kulüplerimiz zarar görüyor, evet. UEFA da Avrupa'daki hakem hatalarından rahatsız."

Bütçemiz 550 milyon TL'ye yükseldi

'Göreve geldiğimizde 300 milyon TL olan bütçemiz şu an 550 milyon TL.Ayrıca bu süreçte 196 milyon TL'lik de tasarrufumuz var. 'Avrupa'nın en büyük 5. yayın geliri olan bir lige sahibiz.'

"Fatih Terim maaşını TL'ye çevirdi'

"Fatih Terim'e teşekkür ediyorum, maaşını TL'ye çevirdi. Bu kalitede bir hocanın bu maaşı hak ettiğine inanıyorum. Fatih hoca sadece A Milli Takım'ın hocası değil. Türkiye Futbol Direktörü'dür. Kendisinin altyapıyla çalışmaları var​. Fatih Hocamız ileriki dönemlerde altyapı sistemiyle ilgili projelerini açıklayacak.'

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz