Futbol

Diego mu, Alex mi?

02 Mayıs 2016 Pazartesi 12:57 - Son Güncelleme 02 Mayıs 2016 Pazartesi 11:43

Büyük umutlarla transfer edilen Brezilyalı futbolcu, beklentilere cevap veremedi

Fenerbahçe'nin iki yıl önce büyük umutlarla kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Diego Ribas, sarı-lacivertli taraftarların beklentilerini karşılayamadı.

Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunun başında şampiyon kadrosuna tek bir isimle takviye yapmıştı. O dönem takımdan ayrlan Alex de Souza'nın yerini doldurmak isteyen sarı-lacivertli yönetim, Avrupa futbolunun önemli hücumcu orta sahalarından birisi olan Diego Ribas'ı bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katmıştı.

Sarı-lacivertli ekibin eski takım kaptanı Alex'ten sonra aynı bölgeye transfer edilen ilk futbolcu olması sebebiyle 31 yaşındaki oyuncunun performansıyla ilgili beklentiler yüksek tutuldu. Avrupa futbolunun önemli oyuncularından biri olan ancak eski performansını aratan Diego, sarı-lacivertli formayla şu ana dek çıktığı 73 maçta sadece 8 gol atabildi.

Spor Toto Süper Lig'de 52 maçta 5 golü bulunan Brezilyalı futbolcu, Avrupa kupalarındaki 10 karşılaşmada gol sevinci yaşayamazken, Ziraat Türkiye Kupası'nda sahada yer aldığı 11 müsabakada ise 3 kez fileleri havalandırdı.

- Taraftarla arası bozuldu

Diego Ribas, performansı sebebiyle Kadıköy'de oynanan son iki lig maçında sarı-lacivertli taraftarın tepkisiyle karşılaştı.

Mersin İdmanyurdu maçında bütün tribünlerin tepkisini çeken tecrübeli futbolcu, dün oynanan Gaziantepspor karşılaşmasında ise adeta taraftarı ikiye böldü.

Müsabakanın 81. dakikasında oyuna dahil olan Diego'yu, Okul Açık Tribünü'ndeki taraftarlar yoğun bir şekilde protesto etti. Tribünlerin diğer kısmı ise Brezilyalı oyuncuya sahip çıktı.

Diego'nun taraftarla arasının açılma sebeplerinden biri de Galatasaray'la oynanan derbi maçında takımın kaptanlarından Gökhan Gönül'le yaşadığı tartışmaya dayanıyor. Derbinin son dakikasında uygun pozisyonda topu boş kaleye atmak yerine pas tercihini kullanması üzerine Diego, Gökhan'la sert bir tartışma yaşadı. Taraftarlar bu olayda Diego'yu haksız gördüğü için Brezilyalı oyuncuya hem maçlarda hem de sosyal medyada oldukça tepki gösterdi.

- Alex'in yerini dolduramadı

Fenerbahçe'ye geliş sebeplerinden birisi Alex'in yokluğunu aratmamak olan Diego, istatistiklerde vatandaşının oldukça gerisinde kaldı.

Alex, sarı-lacivertli formayla en kötü sezonunu geçirdiği dönemde bile Diego'nun 73 maçlık performansının oldukça önünde yer aldı.

Fenerbahçe formasıyla Alex en az gol attığı dönemleri, takımdan 5. haftada ayrıldığı 2012-2013 sezonu hariç 2008-2009 (40 maç) ve 2011-2012 (36 maç) sezonlarında yaşadı.

Söz konusu iki sezonda Diego'nun maç sayısından oldukça az sahaya çıkan Alex, on yedişer gol atarak vatandaşının toplam performansının iki katından fazla katkı yaptı.

- Kendi istatistiklerinin de gerisinde kaldı

Diego Ribas, Fenerbahçe formasıyla kendi kariyerinin istatistiklerini de arattı.

Gol yollarındaki en kötü dönemlerinden birini Fenerbahçe'de geçiren Diego, 2005-2006 sezonunda Porto'da, 2009-2010 sezonunda ise Juventus'ta tüm kulvarlarda beşer gol atabilmişti.

Geçen yıl Fenerbahçe'yle bu rakamı ancak yakalayabilen Diego, bu sezon ise 43 maçta 3 kez fileleri havalandırabildi.

- 1 yıl daha sözleşmesi var

Fenerbahçe'ye 2014'te 3 sezonluk imza atan Diego Ribas'ın sarı-lacivertlilerle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Yılda 3 milyon 500 bin avro garanti para kazanan Diego'nun sözleşmesi, Mayıs 2017'de sona erecek.

Etiketler : alexDiegofenerbahce
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz