Futbol

Dilmen: "Tudor'a şunu sormak isterim. Dakika 90..."

24 Nisan 2017 Pazartesi 02:24 - Son Güncelleme 24 Nisan 2017 Pazartesi 03:44

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi maçı değerlendiren futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Igor Tudor'u eleştirdi. Dilmen "Tudor'a şunu sormak isterim; dakika 90, Josue'yi niye oyuna alıyorsun? Ne oldu da sokuyorsun? Şimdi Josue ile niye başlamıyorsun, Tolga ile başliyorsun?  Kazanmak zorunda olduğun bir maça" diye sordu. Usta yorumcu, derbide ortaya konan futbol için de "hayal kırıklığı" nitelemesini yaptı.

Dilmen, NTVSpor'da yayınlanan "% 100 Futbol" programında dev derbiyi masaya yatırdı. Derbinin Galatasaray açısından çok daha önemli bir karşılaşma olduğunu vurgulayan usta yorumcu, şunları söyledi:

"Selçuk'un orada olması garipti"

"Fenerbahçe için değil ama Galatasaray için Dursun Bey ve Tudor için çok çok önemli bir maçtı.Tabiki Fenerbahçe için de önemli ama Aziz Beye birşey olmaz. Zaten Advocaat gidiyor. Bunu son 7-8 dakikada gördük. Galatasaray 82-83 dakika atarım diye uğraştı. Fenerbahçe yememek için uğraştı. Stoperleri muazam oynadı. Hasan Ali yarı sahayı geçmedi. Şener bir kere geçti o da gol oldu son bölümde. Galatasaray, 82. dakikadan sonra bu kez Eren Derdiyok'u oyuna sokarken dikkat edersen Volkan Demirel ilk kez elle oynamaya başladı ve Fenerbahçe beklerini çıkarmaya başladı. Ligin ilk yarısında Van Persie'nin attığı golde de yine Şener ara pasıyla savunma arkasına gitmişti. Şener bu kez çalım atarak savunma arkasına girdi. Galatasaray'ın sezon başından beri olan klasik savunma problemi devam ediyor. Ceza sahasına koşu yapan Josef de Souza da güzel bir kafa golü yaptı. Ancak golde Selçuk İnan yarım metre erken çıkmış olsaydı, ofsayt olabilirdi. Duran top değil Selçuk'un orada olması da garipti açıkçası,"

"Advocaat, Hollanda'ya  gittiği zaman diyecek ki..."

Rıdvan Dilmen, derbide alınan galibiyetin Fenerbahçe açısından hem puan olarak hem de moral olarak önemli olduğunu ifade etti ve sözü sarı-lacivertli ekibin Hollandalı çalıştırıcı Advocaat'a getirdi.

"Advocaat, Hollanda'ya  gittii zaman 'kupada yarı finaldeyim, finaldeyim veya kupayı aldım veya ligde ikinci oldum. Galatasaray'ı iki maçta da yendim. Beşiktaş'ı deplasmanda ilk yenen takım benim kupada' diyecek. Bunları hanesine koydu. Açıkçası Fenerbahçe korkunç mücadele etti, Volkan Demirel çok iyi oynadı, özellikle yan toplarda başarılıydı. Galatasaray'ın bu kadar hucümuna rağmen az pozisyon bulması dezavantajdır."

"Tudor'a şunu sormak isterim; dakika 90..."

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un 90. dakikada yaptığı Josue-Tolga Ciğerci değişikliğini eleştiren Dilmen, "Şimdi bir Tudor'a şunu sormak isterim; dakika 90, Josue'yi niye oyuna alıyorsun? Ne oldu da sokuyorsun? Şimdi Josue ile niye başlamıyorsun Tolga ile başliyorsun? Kazanmak zorunda olduğun bir maça. Hakem uzatmaları göstermiş oyuncu sokuyorun. Bir de o dakikalarda Fenerbahçe'nin ilk kez hücuma geldiği dakikalar. Fenerbahçe'nin gelmediği dakikalarda Josue oynamış olsa yaratıcılığı ile pozisyonlar oluşturabilirdi" diye konuştu.

"Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynadığı futbol hayal kırıklığı"

Usta yorumcu, derbide oynanan oyunu da eleştirdi. İki takımın ortaya koyduğu futbol için "hayal kırıklığı" nitelemesinde bulunan Dilmen, şunları dile getirdi:

"Fenerbahçe tarihine önemli bir galibiyet daha yazdırdı. Bu sezon rakibine karşı iki kez kazanmış oluyor. 'Bak bizim şansımız çok iyiydi' diyor, şudur budur. Ama bir realiteden söz etmek gerekiyor. Koskoca Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynadığı futbol hayal kırıklığı. Koskoca Galatasaray-Fenerbahçe maçında tribünlerindeki boşluklar bu Galatasaray takımın sezon boyunca ortaya koyduğu performansın göstergesi. Fenerbahçe takımının da mücadele etmesi zaten klasik. Ben hep söylüyorum, Fenerbahçe puan kaybettiği zaman da oyuncular mücadele ediyor. Ama Fenerbahçe bunu oynayabilir. Lens'in keyfi yerinde olacak da 3-4 gidecek. Van Persie zaten istikrarlı bir oyuncu değil. Volkan Şen de aynı şekilde. 'Aatıf acaba Fenerbahçe oyuncusu mu?' diye soruyoruz. Ama ben, Skrtel ile Josef de Souza'yı ayrı koyuyorum. Onlar bayağı bir oyuncular. Ama genel anlamdada mücadelesi ve skoru ile Fenerbahçe iyi bir sonuç aldı. Advocaat, kadro istikrarını zaten koruyan bir teknik adam."

 "Ya ilk yaptıkları yanlış ya bu yanlış"

Galatasaray yönetimin, Riekerink'i göndermesi ve Tudor'u getirmesiyle ilgili olarak ise "Şimdi Galatasaray'a gelince ben açık söyleyeyim; Tudor'un getirilmesi; yönetim kurulu tavsiyesi bu tabi yanlış anlaşılmasın ve. taraftar baskısından çekinmeden dolayı. Ancak ya ilk yaptıkları yanlış ya bu yanlış" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz