Futbol

Dilmen'den Tudor'la ilgili flaş iddia!

26 Nisan 2017 Çarşamba 14:32 - Son Güncelleme 26 Nisan 2017 Çarşamba 17:26

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray Teknik Direktörü Tudor ile ilgili soruya, "Bana Tudor'u falan sorma. Tudor mudor seneye Galatasaray'da yok. Ne Tudor'u? Geldiğinde Beşiktaş ile 5 puan fark vardı, şimdi 14 puan fark var. Eğer Dursun bey ayrılıyorsa veya ayrılmaya çok meraklıysa Tudor ile devam etsin... Türkiye'yi biliyorum. Eğer Tudor önümüzdeki sezon Türkiye'de çalışırsa Türk Telekom Arena'ya deplasmana gelir" diye konuştu.

Usta yorumcu, Dursun Özbek'in tek seçeneğinin ise Fatih Terim'i ikna edip takımın başına getirmek olduğunu savundu.

TRTSPOR'da yayınlanan "Futbol Zirvesi" programında hafta sonu oynanan ve sarı-lacivertli ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile biten Galatasaray-Fenerbahçe derbisi masaya yatırıldı.

Derbide oynanan oyunu eleştiren Dilmen, "Korner sayısında 9-0 Galatasaray önde. Ancak herşeyin istatistik olmadığını gösteren bir maç. Bir gerçek var ki Galatasaray, Fenerbahçe'ye göre daha fazla isteyip daha fazla ofansif oynamasına rağmen sadece iki tane gol pozisyonu buldu. Fenerbahçe 0-0'a razı oynarken iki tane gollük pozisyonu var. Biri gol oldu. Bol hareket yok bereket. Ama Galatasaraylı oyuncular ellerinden geleni yaptı. Maçı kim kazanır derken ibre Galatasaray'dan yanaydı. Ancak Fenerbahçe çok iyi duruyor. Fenerbahçe iki Beşiktaş maçında da gol yemedi. Trabzon'da gol yemedi. Galatasaray'a karşı iki maçta da gol yemedi. Aslında Fenerbahçe'nin futbol kültürü çok uzun süredir gol yememe üzerine kuruludur. Bu Fenerbahçelileri mutlu etmiyor" diye konuştu.

"Fenerbahçe'nin en büyük tesellisi basketbol takımı"

"Tüm branşlarda Fenerbahçe 11, Galataasray ise sadece 1 derbiyi kazandı. Bu sarı-kırmızılarda bir rahatsızlık yaratıyor. Bunun tersi olsaydı bu Aziz Yıldırım için sıkıntı olurmuydu?" sorusu üzerine Dilmen şöyle konuştu:

"Tabii olurdu. Zaten sıkıntı vardı, bu daha da artardı. Fenerbahçe'nin en büyük tesellisi basketbolda iyi gitmesidir. Bu sezon topu topu 5 maç kaldı. Taraftar gitsin tadını çıkarsın. Aziz beyi, Dursun beyi sevmek zorunda değilsiniz ama gidin tribüne."

"Tudor seneye Galatasaray'da yok. Arena'ya deplasmana gelir"

Dilmen'e Dursun Özbek'in seneye de takımın başında teknik direktör Igor Tudor'un olacağına ilişkin açıklaması ve bir internet sitesinin Hırvat çalıştırıcı ile ilgili yaptığı 9 soruluk analiz de soruldu. Usta yorumcu, bu sorular üzerine ise şu cevabı verdi:

"Bana Tudor'u falan sorma. Tudor mudor seneye Galatasaray'da yok. Ya Galatasaray Tudor'u tutabilir mi Allah aşkına. Hiç o soruları bana sorma. Artık Tudor'u gittiği zaman sor.  Ne Tudor'u? 7 maça çıktı ,takım 49 puanda. Geldiğinde Beşiktaş ile 5 puan fark vardı, şimdi 14 puan fark var. Dursun bey ayrılıyorsa veya ayrılmaya çok meraklıysa Tudor ile devam etsin. Futbolun gerçeklerini, hayatın gerçeklerini konuşalım. Benim tecrübem, Türkiye tanıyorum, eğer Tudor önümüzdeki sezon Türkiye'de çalışırsa Türk Telekom Arena'ya deplasmana gelir. Galatasaray'a antrenör olarak çıkmaz o stada. Bitti Tudor'un 3 maçı kaldı orada. 3 maç sonra Tudor mudor olmaz."

"Özbek'in tek seçeneği Terim"

Dursun Özbek'in tek seçeneğinin Fatih Terim'i ikna edip takımın başına getirmek olduğunu savunan Dilmen, "Dursun beyin tek kurşunu ve tek kredisi kalmıştır. O da Fatih Terim'dir. Ben Galatasaray kulübü olsam her türlü Fatih Terim ile çalışırım. Ben Fatih Terim olsam gider miyim? Bilmiyorum. Milli Takımda yapacakları var çünkü. Tudor için ise o 9 soruyu artık gittiği yeni kulüp için bana sorarsınız. Ama çok istiyorsan sor" dedi. 

İşte Dilmen'in Tudor ile ilgili sorulan 9 analiz sorusuna verdiği cevaplar;

Takım içi disiplin: Rezalet

Antrenman yöntemi ve antrenman bilgisi: Bu konuda konuşursam ukalalık yapmış olurum. Çünkü görmüyorum. Ama aldığım bilgiler bu konuda iyi olduğudur. Bunu hep söylüyorum Tudor sezon başı antrenörüdür.

Taktik: Kararsız

Karizma: Süper

Medya yönetimi: Fena değil

Taraftar ilişkisi: İyi. Ama Bülent Korkmaz olsaydı, şimdiye kadar yanmıştı. 

Yönetim ile olan ilişkisi: Gözüktüğü kadar iyi

Oyuna müdahalesi: Kötü

Maliyet: Süper. Galatasaray açısından süper. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz