Futbol

Dursun Özbek'ten transfer müjdesi

24 Haziran 2017 Cumartesi 00:31 - Son Güncelleme 24 Haziran 2017 Cumartesi 10:16

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, TRTSPOR'da yayınlanan "Spor Bahane" programında İlknur Özzengin ve Bilal Meşe'nin sorularını cevapladı. Sarı-kırmızılı taraftarlara, önemli mevkilere yapılacak transferlerin kampa yetiştirileceğinin müjdesini veren Özbek, "Taraftarlarımız şundan emin olsunlar, yapacağımız transferler onları gayet mutlu edecek" dedi. 

Dursun Özbek, Belhanda transferi konusunda ise temkinli konuştu: "Usule göre önce KAP'a açıklama yapmamız gerekiyor. Transferin yapılmış ve bitmiş olması son imzanın atılmış olmasına bağlı. Son imzaya kadar her şey olabilir."

Riva projesini de değerlendiren Özbek, bu projeyle birlikte Galatasaray'ın borç yükünün azalacağının altını çizdi. Dursun Özbek, Sabri Sarıoğlu ile yolların ayrılması konusunda ise "Bazen ayrılıklar kaçınılmaz oluyor. Bu profesyonel bir olay. Sabri ileride başka görevlerde Galatasaray'a dönebilir" ifadelerini kullandı. Özbek, yeniden adaylık konusunda da "Galatasaray camiasından o ışığı alırsam, 2018'de tekrar aday olurum" dedi. 

TRTSPOR'da yayınlanan "Spor Bahane"ye bu hafta Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, konuk oldu. Özbek, transfer çalışmalarından Sabri Sarıoğlu ile yolların ayrılmasına, Riva projesinden Galatasaray'da başkanlığa yeniden aday olup olmayacağına, Tudor'un takımın başına geliş sürecinden Bruma'nın satılmasına kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Dursun Özbek'in açıklamalarından satır başları;

Yoğun bir gündemlerinin olduğunu belirten Özbek, "Galatasaray'a hizmet ederken yorulma diye bir şey söz konusu değil. Yoğun günler geçiriyoruz. Dolu dolu 12 ay.Avrupa Ligi maçlarımızdan dolayı sezonu çok erken açıyoruz. Bu sezon Galatasaray'a tatil yok" diye konuştu.

Belhanda transferi bitti mi?

Özbek, Galatasaray'ın kısa süre içinde transferini açıklayacağı ifade edilen Faslı futbolcu Belhanda ile ilgili soru üzerine şunları söyledi: 

"Bildiğiniz gibi Galatasaray Sportif A.Ş halka açık bir şirket. Borsa'da SPK tarafından denetleniyoruz. Bizim bu konuda açıklamaları SPK'ya bildirim yapmadan söylememiz mümkün değil. Önce usule göre KAP'a açıklama yapmamız gerekiyor. İkinci husus, transferin yapılmış ve bitmiş olması son imzanın atılmış olmasına bağlı. Son imzaya kadar her şey olabilir. Bitti dediğiniz iş bitmeyebilir. Biz bu hassasiyeti gösteriyoruz. Transfer aynı zamanda pazarlık işi. Dolayısıyla bizim buradan yapacağımız açıklamalar kulübün aleyhine gelişmeler gösterebilir."

"Gün sayıyoruz. Yapacağımız transferler taraftarımızı mutlu edecek"

Transfer konusunda sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandıracak açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Transferlerde son imza atmadan her şey değişebilir. İmzalar atılmadan kesin konuşmak da doğru değildir. Şu mesajı verebilirim, takımımızda bayağı bir eksilme oldu, çok oyuncu ayrıldı. Eksiklerimizi bilerek hazırlandık. Taraftarlarımız şundan emin olsunlar; yapacağımız transferler onları gayet mutlu edecek. Uzun süre bu takıma hizmet edecek isimler transfer edilecek" diye konuştu.

Belhanda, Gomis, Maicon...

Özbek'e sarı-kırmızılı ekibin gündemindeki isimler de soruldu. İsimler üzerinde tek tek durmayan Özbek, dile getirdi:

"Herhangi bir sıkıntı yok. En kısa sürede transferlerimizi açıklayacağız, taraftarlarımız duyacaklar. Kontratlar imza aşamasında ama maddeler üzerinde konuşmalar sona yaklaşıyor. Kontratta bir sürü husus var. Bu maddelerde titiz davranıyoruz. Bugün imzalarız ama yarın gelen yöneticiler, bu kontratlar yüzünden sıkıntı yaşamasınlar. İmzayı attığınız anda bitti. Sizden sonra gelenler bunu takip etmek zorunda. Gün sayıyoruz. Bizim bütün derdimiz ilk maçtan önce kampa getirmek. Acil olması gereken transferleri kampa yetiştireceğiz. Neden bu kadar endişe ediliyor anlamıyorum? Önümüzde ilk maç için daha 20 gün var. Transferlerin büyük kısmı ilk maçtan önce kampa yetiştirmek istiyoruz. Ancak transfer orada bitmeyecek. Bütün süreci kullanacağız. Transfer gündeminde stoper ve forvet var" ifadelerine yer verdi.

Transfer süreci nasıl yürütülüyor?

Transfer çalışmalarının nasıl yürütüldüğü hakkında da bilgi veren Dursun Özbek, "Tudor'dan yönetime gelen listeyi scout ekibimize veriyoruz. Çok başarılı bir scout ekibimiz var. Scout ekibimiz bu listeden belirli oyuncuları şartlara göre listeliyor ve bize geri veriyor. Biz de tekrar Tudor'la konuşuyoruz. Ben bir oyuncuyu aldım getirdim, al antrenör oynat. Böyle bir sistem Galatasaray'da yok" diye konuştu.

Sneijder ayrılıyor mu?

Sneijder'in kalıp kalmayacağı yönündeki soru üzerine ise Başkan Özbek, "Teknik kadro kendi içinde takımı hazırlayacak. Ondan sonra ideal kadrosunu şekillendirecek. Verdikleri listeye göre biz de kararımızı alacağız" dedi.

"Bu profesyonel bir olay. Sabri'nin bu hassasiyeti göstermemesi lazım"

Sabri Sarıoğlu'nun takımdan ayrılması ile ilgili olarak ise Dursun Özbek, "Sabri takım içinde en sevdiğim oyuncu. Profesyonel hizmetlerden sonra ayrılıklar kaçınılmaz. 23-24 kişilik bir kadro olacak. Ama bazen ayrılıklar kaçınılmaz oluyor. Bu profesyonel bir olay. Sabri'nin bu hassasiyeti göstermemesi lazım. Alınganlığa gerek yok, bu kişisel değil. Sabri'nin verdiği hizmetleri kimse inkar edemez. Galatasaray'a hizmet etmenin birçok yolu var. İleride beraber çalışmayı engellemeyecek bir ayrılık olması gerekir. Sabri Galatasaray'ın onurlu bir evladıdır" şeklinde konuştu.

"Tudor'u zorla tutup getirmedik"

Dursun Özbek, sezon ortasında Kardemir Karabükspor ile yollarını ayırarak Galatasaray'ın başına geçen teknik direktör Igor Tudor ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Galatasaray Başkanı, "Tudor'un Galatasaray'a gelişinde yanlış bir şey yoktu. Tudor, kendisi bize geldi ve Karabükspor'dan ayrılacağını söyledi. Biz Tudor'u zorla elinden kolundan tutup getirmedik" şeklinde konuştu. 

"Biz değil, Bruma istemedi"

Özbek, Alman ekibi Leipzig'e transfer olan Bruma ile ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Bruma ile sözleşme yenilemek istedik ama o istemedi. Galatasaray'da artık forma giymek istemediğini ve kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini ifade etti."

"Kombinede 30 bini bulacağız"

Özbek, kombine satışının iyi gittiğini kaydederek, "Gelişen ekonomik koşullar ve taraftarların kalabalık biçimde stada gelmesi için bu ayarlamayı yaptık. Taraftarlar bundan son derece memnun. Satılan kombine adetleri 15 bini geçti. Daha süremiz var. Zannedersem 30 bini bulacağız. Geçen sene gibi az seyirciye değil de kalabalık tribünler içinde oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"Ben bir iş adamıyım..."Kimse yaptığımız projeleri küçümsemesin"

Kendisinden sonraki yönetime, finansal sorunlardan arınmış bir Galatasaray bırakmak istediğini vurgulayan Özbek, "Ben bir iş adamıyım. Hiçbir şekilde kamuoyunu yanıltmak gibi bir amacım yok. Buna bir sebep de yok. Galatasaray 3 ayda bir denetleniyor zaten. Bir yanıltma olsa dahi bu denetlemelerde her şey ortaya çıkar. 43 yıllık bir iş adamı deneyimim var ve çok nadir yanılırım. Kimse yaptığımız projeleri küçümsemesin" dedi.

Sarı-kırmızılı ekibin, Türkiye'nin en önemli futbol markası olduğunu belirten Özbek, "Galatasaray Sportif AŞ'nin yıllık 100 milyon Avro geliri var" diye konuştu.

"Benden sonrakilere temiz bir Galatasaray sunmak istiyorum"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Galatasaray, Kayseri'nin Erciyes Dağı gibi. Her sene üstüne kar yağmış, birikmiş. Galatasaray'ın bundan kurtulması gerek. O yüzden başkanlığa aday olmuştum. Kulübün elinde iki tane kurtulma yöntemi vardı. Riva bunlardan birisiydi. Ben, benden sonra gelenlere temiz bir Galatasaray sunmak istiyorum. Projelerim orta vadeli. 3-4 sene süren projeler. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Riva çok önemli bir proje. Selahattin Beyazıt'a çok teşekkür ediyorum. 40 sene önce takımın bu duruma düşebileceğini düşünmüş ve orayı satın almış. Sonraki yönetimler hep Riva'yı değerlendirmek amacıyla çalışmalar yapmış ancak bazı sebeplerden olmamış. Bu konuda irademiz kesin ve değerlendirmek üzere hareket ettik. Şu anda da başarılı oluyoruz. Riva'nın Galatasaray'a yaklaşık 940 milyon TL gibi bir getirisi olacak. Süreç içerisinde bu rakam artacak. 1 misli daha fark olacak. Riva'dan 2 sene sonra toplam 2 milyar TL gibi bir rakam girmesini bekliyoruz. Emlak Konut, bu rakamı garanti etti. Şu anda bu kağıdı paraya çevirebiliyoruz. Sorumluluk artık Emlak Konut'ta. Şu anda Riva ve Florya arsalarının üzerine ipotek var. Geçmiş dönemlerde Florya arsası bankaya ipotek edilmiş ve borç para alınmış. Alınan paranın iki katı gelirler temlik edilmiş. Sonrasında bu gelirler verilmeyince üzerine Riva arsası ipotek edilmiş."

"Camiadan o ışığı görürsem 2018'de tekrar aday olurum"

Başkanlığa tekrar aday olabileceğini söyleyen Dursun Özbek, "Efsane başkan olmak için harcama yapmak yanlış. Zamanla yaptığınız hizmetler sebebiyle bir şekilde anılırsınız. Galatasaray başkanı olarak anılmak bana yeterince gurur verir. Taraftarımızı memnun etmek amacıyla bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunu daha önce de cevapladım, 2018'de aday olup olmamayı, o gün düşünürüm. Verdiğimiz sözler var, tutabilirsek olur. Galatasaray camiasından o ışığı alırsam, 2018'de tekrar aday olurum" dedi. 

"Transferde hata yaptık" itirafı

Galatasaray Başkanı Özbek, geçen sene transferlerde hata yaptıklarını da söyledi.

Özbek, "Galatasaray her sezona şampiyonluk parolasıyla başlar. Galatasaray hiçbir zaman bu konumundan farklı düşünmez. Bu sene şampiyonluk parolasıyla başlayacağız. Ona göre takım kuruyoruz. Geçen sene transferlerde hata yaptık. Hatalarımızdan ders çıkardık. Onların da tekrarlanmaması için bu sene Galatasaray olarak ligde varız. Parolamız şampiyonluk" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz