Futbol

''Gol makinesi'' iş başında

07 Şubat 2016 Pazar 21:20 - Son Güncelleme 07 Şubat 2016 Pazar 19:25

Mario Gomez, Süper Lig'deki gollerine Gaziantepspor karşısında da devam etti.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Gaziantepspor'u 4-0 yenerek ligde üst üste beşinci galibiyetini aldı ve iki maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmada 90 dakika boyunca rakibi karşısında üstün bir mücadele ortaya koyan siyah-beyazlı ekip, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Mario Gomez'in (2) golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Ligin 18. haftasındaki Mersin İdmanyurdu ve 19. haftadaki Trabzonspor maçları kar yağışı sebebiyle ertelenen Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle puanını 44'e yükseltti. Siyah-beyazlı ekip, iki maç eksiğine rağmen lider Fenerbahçe'yle arasındaki puan farkını da 2'ye indirdi. 

Ligde üst üste 5. galibiyet

Beşiktaş, Gaziantepspor karşısında Süper Lig'de üst üste beşinci galibiyetini aldı.

Ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildikten sonra arka arkaya aldığı galibiyetlerle dikkati çeken siyah-beyazlı ekip, söz konusu dönemde sırasıyla Kayserispor, Galatasaray, Osmanlıspor, Torku Konyaspor ve son olarak da Gaziantepspor'u mağlup etti.

Beşiktaş ayrıca, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı 9. maçında 6. galibiyetini aldı.

Son maçların skorer ismi Gökhan Töre

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, son 4 lig karşılaşmasında 3 gol attı.

Gaziantepspor karşısında 38. dakikada konuk ekip kalecisi Muhammed Alperen Uysal'ın da büyük hatasında siyah-beyazlı ekibi 1-0 öne geçiren 24 yaşındaki futbolcu, ligde son maçlardaki skorer oyunuyla ön plana çıktı.

Gökhan Töre, 6. haftada oynanan Gençlerbirliği müsabakasında Beşiktaş tarihinin 3000. golünü kaydettikten sonra 15. haftada Galatasaray, 17. haftada Torku Konyaspor ve son olarak 20. haftada da Gaziantepspor filelerini birer kez havalandırdı. Milli futbolcunun ligde bu sezon 5 golü bulunuyor.

Gökhan Töre ayrıca, Beşiktaş'ın müsabakadaki ikinci golünü atan Oğuzhan Özyakup'a da asist yaptı. 

Oğuzhan Özyakup en golcü sezonunu egale etti

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, siyah-beyazlı ekipteki en golcü sezonunu egale etti.

Gaziantepspor karşısında 42. dakikada takımının ikinci sayısını kaydeden ve bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya çıkaran 23 yaşındaki futbolcu, şimdiden en skorer olduğu 2013-2014 sezonundaki performansını yakaladı.

Oğuzhan Özyakup, söz konusu sezonda 26 maçta 6 kez fileleri havalandırmıştı. 

Gol makinesi Gomez

Beşiktaşlı futbolcu Gomez, Süper Lig'deki gollerine Gaziantepspor karşısında da devam etti.

Kırmızı-siyahlı ekip karşısında 61 ve 70. dakikalarda sahneye çıkan 30 yaşındaki futbolcu, üst üste beşinci lig maçında da fileleri havalandırmayı başardı.

Gomez, Kayserispor, Galatasaray, Osmanlıspor ve Torku Konyaspor'la oynanan son 4 lig maçında da birer gol kaydetmişti.

Gaziantepspor karşısında attığı gollerle ligdeki gol sayısını 15'e yükselten Alman futbolcu, gol krallığı yarışında 14 golü bulunan Antalyasporlu Samuel Eto'o'yu geride bırakarak zirveye çıktı.

Sakatlanan Rhodolfo maça devam edemedi

Beşiktaş'ta, Gaziantepspor karşısında sakatlanan Brezilyalı futbolcu Luiz Rhodolfo, maça devam edemedi.

Karşılaşmanın 18. dakikasında sağ kanatta, taç çizgisine yakın bir bölgede John Chibuike'yle girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalan 29 yaşındaki futbolcunun, durumunun ciddi olduğu ve büyük acı çektiği gözlendi.

Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen müsabakaya devam edemeyen Rhodolfo, taraftarların alkışları eşliğinde direkt soyunma odasına götürüldü. Bu futbolcunun yerine yeni transferlerden Alexis Delgado oyuna girdi. 

Luiz Rhodolfo, siyah-beyazlı formayla ligin ilk yarısındaki tüm maçlarda ilk 11'de forma giymiş ve fileleri bir kez havalandırmıştı. 

Bu arada Gaziantepspor'da da ilk yarıda sakatlanan Marcal'ın yerine Koray Arslan oyuna dahil oldu.

Marcelo ve Delgado ilk kez 

Beşiktaş'ın yeni transferleri Marcelo Guedes ve Alexis Delgado, Gaziantepspor karşısında ilk kez forma giydiler.

Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Brezilyalı futbolcu Marcelo, ilk 11'de başladığı karşılaşmada savunmadaki yerinde müdahaleleriyle takıma çabuk uyum sağladığını gösterdi.

Marcelo, maç sonunda da taraftarların isteği üzerine "üçlü" çektirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Luiz Rhodolfo'nun yerine 20. dakikada oyuna dahil olan İspanyol futbolcu Delgado ise mücadeleci yapısıyla dikkati çekti.

Tolga Zengin kalesinde devleşti

Gaziantepspor karşısında Beşiktaş'ta kaleyi koruyan Tolga Zengin, yaptığı kurtarışlarla güven verdi.

Konuk ekibin, karşılaşmanın 1. dakikasında Larsson ve 50 ile 56. dakikalarda da Habibou'yla yakaladığı pozisyonlarda kalesini başarıyla koruyan ve gole izin vermeyen tecrübeli file bekçisi, taraftarlardan büyük alkış aldı.

Tolga Zengin, sergilediği performansla kale için yeni transferlerden Denys Boyko'yla büyük bir mücadeleye gireceğinin mesajını da vermiş oldu.

Şenol Güneş'e sevgi gösterisi

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmanın son bölümünde teknik direktör Şenol Güneş'e sevgi gösterilerinde bulundu.

Siyah-beyazlı taraftarlar, müsabakanın son dakikalarında "Şenol Güneş" diye tempo tuttu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz