Futbol

İşte G.Saray'ın derbi için istediği tarih

26 Mart 2016 Cumartesi 20:35 - Son Güncelleme 26 Mart 2016 Cumartesi 23:52

Galatasaray Başkanı Özbek, TRTSPOR'da Ersin Düzen'in sorularını yanıtladı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ertelenen Fenerbahçe derbisi, UEFA'dan alınan men cezası, CAS'a yapılan başvuru ve Burak Yılmaz'ın ayrılışı konularında TRTSPOR'a önemli açıklamalarda bulundu.

İŞTE DURSUN ÖZBEK'İN GÜNDEM OLUŞTURACAK O AÇIKLAMALARI...

"Derbi öncesi bir ihbar geldi. Biz de maçın ertelenmesini talep ettik" diyen Özbek, ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için tercih ettikleri tarihi açıkladı.

"Derbiyi 28 Nisan'da oynamak istiyoruz"

Dursun Özbek, güvenlik gerekçesiyle geçen hafta ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 28 Nisan'da oynamak istediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 28 Mart Pazartesi günü kararını açıklayacağını aktaran Özbek, şöyle konuştu:

"Tarih belirlenirken, benzer şartların oluşması lazım. Derbi geçtiğimiz hafta oynansaydı, Fenerbahçe Braga deplasmanından gelmiş olacaktı. Cuma günü sabah gelip Pazar da derbi oynayacaklardı. Tespit edilecek tarih benzer şartlarda olması lazım. Fenerbahçe'nin bir deplasman dönüşü bizim de içeride oynadığımız bir maçtan sonraki tarihe denk gelmesi lazım. Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçının dönüşünü kastediyorum. Derbi tarihi olarak 28 Nisan bizim için en uygun tarihtir. Olmazsa olmaz tarihimiz budur. Mevcut şartları ev sahibi takım aleyhine değiştirirseniz kabul edilir bir durum olmaz.

Para iadesinden, aynı biletlerin kullanılmasına kadar her türlü şartları sağlayacağız. O gün derbiye gelen taraftarlar için de şartlar değişiyor. O gün maça gelen taraftarlarımızdan İsmail Yücel, Gömeç'ten geldi ve hayatını kaybetti. Maç oynansa belki bu olmayacaktı. Yaralılar da var. Onlara acil şifa diliyorum. Hayatını kaybeden taraftarımıza da Allah rahmet eylesin diyorum."

Aziz Yıldırım ile Vitor Pereira arasındaki diyalog

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile teknik direktör Vitor Pereira arasında geçtiği iddia edilen derbi tarihi konusundaki diyalogla ilgili soru üzerine Dursun Özbek, şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım'ın görüntüsünü izledim, çok net değil. Bir polemik yaratmak istemiyorum. İstediğini söyleyebilir. Bunun federasyonu etkilediğini zannetmiyorum."

"Sneijder'in tedavisi birkaç hafta sürecek"

Hollanda Milli Takımının yaptığı hazırlık maçında sakatlanan Wesley Sneijder'in durumuyla ilgili bilgi veren Özbek, "Hakan Balta milli takım kampından sakat döndü. Bağlarında bir zedelenme var, tedavisi devam ediyor. En kısa sürede takıma geri dönecek ama bu birkaç hafta alacak. Sneijder ile mesajlaştık. Adalesinde hafif bir rahatsızlığı var. Birkaç hafta da onun tedavisi sürecek" dedi.

"UEFA'ya yanlış bilgiler sunulmuş..."

UEFA'nın Galatasaray'a verdiği 1 yıllık Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili de konuşan Özbek, şunları söyledi;

"Savunmayı yaparken, bize çok enteresan bir şey söylendi. 'Eğer bize doğruları anlatsaydınız, size verilen süreyi uzatırdık' dediler. Ben kimseyi suçlamıyorum burada. 2014'te yapılan görüşmelerde UEFA'ya yanlış bilgiler sunulmuş. UEFA'nın mevzuatında mağazacılık ile ilgili yazanlar belli. Biz burada hata yapmışız. Onların aksi yönde hareket etmişiz."

"CAS'taki şansımız yüzde 50"

Dursun Özbek, men cezasına yönelik Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptıkları itirazın olumlu sonuçlanma ihtimalini yüzde 50 olarak gördüğünü belirtti.

Kulübü CAS'ta savunacaklarını vurgulayan Özbek, "CAS'taki şansımızın yüzde 50 olduğunu düşünüyorum. CAS'ta cezaların artması söz konusu değil ama azalması mümkün. Galatasaray'ın aldığı cezayı ortadan kaldırmak için tüm gücümüzü kullanıyoruz. UEFA 2015'e kadarki döneme cezayı kesti. Bu şu demek değil, UEFA'nın G.Saray ile işi bitti. Böyle bir şey yok. 2016-2017 sezonunda futbolcu maaşları 65 milyon avroyu geçmemeli. Şu an da 95 milyon avro" dedi.

Özbek, kulübün hesaplarında geçmişe dönük bir araştırma yapacaklarını da söyleyerek, "En az 10 senelik geçmişe yönelik hesaplarımızda bir araştırma olacak. Gizli yapılması gereken bir araştırma olacağı için süre tam vermek de istemem. İnşallah hiçbir yöneticiyi töhmet altında bırakacak bir sonuç çıkmaz. İlk önce araştırmaya kendi dönemimden başlayacağım. Hiç kimse bu konuda üzerine bir şey almaya çalışmasın" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek, UEFA'nın sezon başında kendilerine ceza vereceğini hissettiklerini ve bunun futbol takımını olumsuz etkilediğini söyledi.

"Burak kendisi gitmek istedi"

Özbek, devre arasında Çin'in Beijing Guoan takımına satılan Burak Yılmaz'ın kendi isteğiyle takımdan ayrıldığını dile getirdi.

Burak'ı o zamanki takımın teknik direktörü Mustafa Denizli'nin de ikna edemediğini vurgulayan Dursun Özbek, şunları kaydetti:

"Burak kendisi de gitmek istedi. Arzusu ağır bastı ve transferi gerçekleşti. Gönül kırıklığıyla ayrılık yaşandığını zannetmiyorum. Burak çok sevdiğimiz bir futbolcu. Galatasaray onun yuvası. Burada ayrılırken üzülmesi normal. Burak'ın bonservisi 8 milyon avro, komisyon bedeli 1 milyon avro. Net satış 7 milyon avro. Trabzonspor da 1 milyon 750 bin avro aldı. Gerisi de Galatasaray'ın payına düşen rakam. İlk gelen rakama hayır dedik. İlk gelen teklifleri daha düşüktü. Sezon başında daha yüksek rakamla gelinmesine rağmen Burak'ı West Ham'a göndermek istemedik. Burak 'gideceğim' dedi ve hocası da ikna edemedi."

"Transfer yasağı diye bir ceza yok"

Bir soru üzerine transfer yasağının söz konusu olmadığını vurgulayan Özbek, "Öyle bir ceza yok. Söz konusu gelen ceza 2012-2015 yılı arasındaki faaliyetler sebebiyle verildi. Bundan sonra yine benzer hatalar yapılırsa bir ceza daha alınır. UEFA'nın kuralları aynen devam ediyor. Bugüne kadar Finansal Fair Play'den ne başımıza geldiyse bundan sonra da gelebilir. Bundan sonraki yönetimlerin bundan bir ders çıkarması lazım" ifadelerini kullandı.

"Ekonomik düzelme için futbolcu satmayacağız"

Galatasaray Başkanı Özbek, futbolcu kontratlarının yeniden yapılandırılması ve yıldız oyuncuların satışı konularında da açıklamalarda bulundu.

Özbek, "Ekonomik anlamda düzelmek için futbolcu satmayız. Galatasaray'ın bugün girmiş olduğu pozisyonda mücadelesini en üst seviyede devam ettirmesi için yeni kaynaklara ihtiyacı var. Yapılmış olan kontratlarda 'bu futbolcu pahalı, bunu satayım' diye düşünmüyorum. Ben şampiyonluk için yeni kaynaklar üretmek zorundayım. Ben 'hiçbir futbolcumu satmam' demiyorum. Futbolcular bizim değerli varlıklarımız. Bunun bir de ticari yönü var. Her futbolcuya teklif gelebilir. Galatasaray da bunu satabilir, satmayabilir. Ama bir tek hususta taviz vermiyoruz. Takımımız yaşlandı. Çekirdek kadroyu tutarak, performanslar çerçevesinde genç yeteneklerle onları desteklemek niyetindeyiz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz