Futbol

İşte sezona damga vuran golcüler

26 Mayıs 2016 Perşembe 11:21 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2016 Perşembe 09:17

Suarez, Kane, Higuain, Lewandowski, Ibrahimovic ve Gomez defalarca ağları saladı

Avrupa futbolunun önde gelen liglerinde bu sezon attığı gollerle formlarının zirvesine çıkan birçok golcü dikkati çekti.

Bu sezon yeşil sahalarda Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi her zaman yüksek formlarıyla öne çıkan yıldız golcülerin yanına birçok yeni isim eklendi.

İspanya'da Luis Suarez, İtalya'da Gonzalo Higuain, Almanya'da Robert Lewandowski ile Pierre-Emerick Aubameyang, İngiltere'de Harry Kane ile Jamie Vardy, Fransa'da Zlatan Ibrahimovic, Portekiz'de Jonas ile Islam Slimani, Türkiye'de Mario Gomez gibi formlarının zirvesine çıkan oyuncular, takımlarına sağladıkları katkılarla kariyerlerinin en iyi sezonlarından birisine imza attı.

Yeni kral Suarez

Barcelona, "altın üçlüsünün" üstün performansına rağmen Şampiyonlar Ligi'ne çeyrek finalde veda ederken, İspanya Ligi La Liga'da ise 91 puanla şampiyonluğa uzandı. Sezonun en iyi istatistiğine ulaşan futbolcusu ise beklenenin aksine Messi'nin yerine Suarez oldu.

Uruguaylı golcü, ligde attığı 40 golle takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olurken, Altın Ayakkabı ödülünün de sahibi oldu. Suarez, Liverpool formasıyla 2013-14 sezonunda 31 gol atarak aynı ödülü Real Madridli Ronaldo ile paylaşmıştı.

Luis Suarez, bu sezon tüm arenalarda sergilediği 59 gol ve 26 asistlik performansıyla da rakiplerinin önüne geçerek FIFA Altın Top ödülünün favori adayları arasında yer alacağını gösterdi.

Kariyerinde 5 Altın Top ödülü bulunan tek futbolcu Lionel Messi ise bu sezon öncekilere oranla daha sönük bir performans sergiledi. Ligde çıktığı 33 maçta 26 gol kaydeden Arjantinli yıldız, takım arkadaşlarına ise 18 gol attırdı. 28 yaşındaki Messi, bu sezon toplamda çıktığı 49 maçta ise 41 gol ve 26 asistle oynadı. Katalan temsilcisinin 24 yaşındaki Brezilyalı yıldızı Neymar ise ligi 24 gol ve 18 asistle tamamlayabildi.

La Liga'yı Barcelona'nın 1 puan gerisinde ikinci sırada tamamlayan Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo ise 35 golle İspanya'da krallık yarışında ikinci oldu. Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden ve finalde 28 Mayıs Cumartesi günü Atletico Madrid ile karşılaşacak Real Madri̇d'i̇n bu sezon da en önemli̇ kozu konumundaki Portekizli yıldız, 47 maçta 51 gol ve 15 asistle takımına katkı sağladı.

Higuain'den 36 gol

İtalya Ligi Serie A temsilcilerinden Napoli'de forma giyen Arjantinli forvet Gonzalo Higuain ise kariyerinin en başarılı sezonuna imza atarak futbolseverlerin dikkatini çekti.

Real Madrid'ten Napoli'ye 2013 yılında 38 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Higuain, kendisinden beklenen patlamayı bu sezon ligde 36 gol atarak kaydetti.

Suarez'in ardından Avrupa liglerinde en çok gol kaydeden üçüncü futbolcu konumuna gelen 28 yaşındaki oyuncu, attığı kritik gollerle Napoli'nin ligi 82 puanla Juventus'un ardından ikinci sırada tamamlamasında büyük pay sahibi oldu.

Lewandowski rekorlar kırdı

Almanya Ligi Bundesliga'da ise bu sezon üstün performanslarıyla iki futbolcu adından söz ettirdi. Bayern Münih'in üst üste dördüncü, toplamda 26'ncı şampiyonluğuna ulaştığı sezonda 30 kez fileleri havalandırarak kariyerinin ve gol krallığı yarışının zirvesine çıkan Robert Lewandowski, attığı gollerle birçok rekorun da sahibi oldu.

Bayern Münih'in Wolfsburg'a karşı sezonun 6. haftasında oynadığı karşılaşmada oyuna sonradan dahil olan Lewandowski, 9 dakikada 5 gol kaydederek "en hızlı hat-trick", "en hızlı 4 ile 5 gol atma" ve "oyuna sonradan girip en fazla gol atan oyuncu" rekorlarını kırdı.

Polonyalı golcü, 2011-12 sezonunda Schalke 04 formasıyla 29 kez ağları sarsan Hollandalı golcü Klaas-Jan Huntelaar'ı da geçerek Bundesliga tarihinin 'en çok gol atan yabancı futbolcusu' unvanını da ele geçirdi.

Ligi ikinci sırada tamamlayan Borussia Dortmund'un Gabonlu milli santrforu Pierre-Emerick Aubameyang ise ligde 25 gol ve 6 asistle oynayarak öne çıkan diğer futbolcu oldu.

Premier Lig'de Kane ve Vardy rüzgarı

İngiltere Premier Lig'in en yetenekli golcüleri arasında gösterilen henüz 22 yaşındaki Harry Kane, şampiyonluk yarışına uzun süre devam etmesine rağmen son haftalarda üst üste aldığı kötü sonuçlarla ligi 3. sırada tamamlayabilen Tottenham Hotspur'da 38 maçta 25 kez ağları sarsarak gol krallığına uzandı.

Ligde büyük bir sürprize imza atarak tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaşan Leicester City'de 24 gol ve 8 asistle oynayan 29 yaşındaki Jamie Vardy ise sezonun flaş isimleri arasında yer aldı. Manchester City'nin Arjantinli yıldızı Sergio Agüero da bu sezon ligde 24 golle krallık yarışında ikinci sırayı, Vardy ile paylaştı.

Ibrahimovic yaşlandıkça atıyor

Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımına 2012'de transfer olmasının ardından performansında önemli bir artış yaşayan 34 yaşındaki Zlatan Ibrahimovic de golleriyle sezona damga vurdu.

Ligue 1'in bitimine 8 hafta kala ipi göğüsleyerek "Fransa liginde şampiyonluğu en erken garantileyen kulüp" unvanını alan PSG'de 31 maçta 38 kez ağları havalandıran tecrübeli yıldız, 13 asistle de takımına büyük katkı yaptı.

Gomez eski günlerine döndü

Mario Gomez, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon golleriyle Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan en önemli oyuncular arasına adını yazdırdı.

Bayern Münih'te 2010-11 sezonunda 28 kez fileleri havalandırarak kariyerinin en iyi sezonunu geçirmesinin ardından İtalya'nın Fiorentina takımına transfer olan Alman yıldız, yaşadığı sakatlıkların ardından eski performansına ulaşamayarak gözden düşmüştü.

Kiralık olarak sezon başında katıldığı siyah-beyazlı ekipte yeniden eski günlerine dönen ve rakip ağları 26 kez sarsan 30 yaşındaki golcü, üstün performansının karşılığını Almanya Milli Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) aday kadrosuna seçilerek aldı.

Portekiz'in sürpriz golcüleri

Portekiz Süper Ligi'nde ise 88 puanla şampiyonluğa ulaşan Benfica'nın Brezilyalı forveti Jonas, attığı 32 golle krallık yarışını zirvede tamamlarken, Avrupa'nın en golcü oyuncuları arasına da girdi.

Şampiyonluk mücadelesini son haftaya kadar sürdüren Sporting Lizbon'un Cezayirli santraforu Islam Slimani ise 33 karşılaşmada 27 golle ligin öne çıkan diğer yıldızı oldu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz