Futbol

İşte Süper Lig'de zirvede olmanın sırrı

03 Ocak 2017 Salı 14:55 - Son Güncelleme 03 Ocak 2017 Salı 12:04

Gençlerin mi yoksa, tecrübeli futbolcuların bulunduğu takımlar mı daha başarılı? İşte yanıtı...


Spor Toto Süper Lig'in zirvesindeki takımların başarısının sırrı ne? Yapılan araştırmaya göre, Süper Lig'de yaş ortalaması yüksek olan takımlar, bu sezon daha başarılı.

Araştırmanında zirvesinde Medipol Başakşehir yer alıyor. Turuncu-lacivertli takımı, Kardemir Karabükspor, Galatasaray ve Beşiktaş izliyor.

Gençlerin mi yoksa, tecrübeli futbolcuların bulunduğu takımlar mı daha başarılı?

Geçmişten günümüze süre gelen bu tartışmanın aslında tek bir doğru cevabı yok. Genellikle takımlar, yaş ilerledikçe performansın gerileyeceği düşüncesiyle, yaş ortalamasını düşürmek ister. Bu bir futbol teorisidir ancak günümüzde takımlarda 40'lı yaşlarda oyuncuları artık görebiliyoruz. 

Türkiye'deki liglere baktığımız zaman da farklı bir tablo yok. Spor Toto Süper Lig'de de 30'lu yaşlarını gerilerde bırakmış oyunculara artık çok daha sık rastlayabiliyoruz. 

Dikkat çeken nokta ise bu futbolcuların sayılarının fazla olması, o takımın performansını olumsuz yönde etkilemiyor.

Yapılan bir araştırmaya göre, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 takımda, Ziraat Türkiye Kupası ve Avrupa kupaları da dahil olmak üzere toplam 430 oyuncu forma giydi. Bu oyuncuların 100'ü, 30 yaş ve üzerinde. 

Listenin ilk basamağında, bu sezon sergilediği performansla liginde zirvesine demir atan, Medipol Başakşehir yer alıyor. Turuncu-lacivertlilerde takımın yüzde 43.4'ü, 30 yaş üstü oyunculardan oluşuyor. 

Başakşehir'i yüzde 40'la Kardemir Karabükspor, yüzde 39.1'le Galatasaray ve yüzde 36.3'le Beşiktaş izliyor.

Karabük ekibinde dikkat çeken bir istatistik daha var. Kırmızı-Mavililer, ligin açık ara en fazla koşan takımı durumunda... Igor Tudor'un takımı, bir maçta 120 kilometrenin üzerine çıkarak rekor kırarken, en fazla koşulan beş maçtan ilk dördünün de başrolünde yer alıyor.. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz