Futbol

''Kabul edilebilir bir durum değil''

08 Şubat 2016 Pazartesi 20:09 - Son Güncelleme 08 Şubat 2016 Pazartesi 18:21

Mersin idmanyurdu teknik direktörü Ümit Özat, basın toplantısı düzenledi.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında, sahasında Galatasaray ile karşılaşacak Mersin İdmanyurdu, yaptığı antrenmanla hazırlıklarına başladı.

Teknik direktör Ümit Özat, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi oyuncularla kısa bir toplantı yaptı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Özat, takımının kalitesini anlatarak, geçen yıl 47-50 puanı yakalayan Mersin ekibinin, 10 puanlarda kalmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Antrenörün elinde sihirli değnek bulunmadığını belirten Özat, "Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli vardır ama kaliteli oyuncu sahaya çıktıktan sonra her şeyi unutur. Biz bir hafta onlar için çalışıyoruz, onlar da bir gün bizim için çalışmak zorunda. Bunu biliyorlar" diye konuştu.

Özat, iyi bir kadroları bulunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bir bütünlük içerisinde beraber hareket ediyoruz. Önümüzde Galatasaray, Beşiktaş ve Osmanlıspor maçları var. Yani bir haftada 3 maç oynayacağız. Kayseri maçıyla beraber bu 4 maçtan 6 puan bekliyordum. 6 puan alırsak çok iyi olacağını düşünüyordum. Bunun 3 puanı geldi. Önümüzdeki 3 maçtan 3 beraberlik de işimize gelir. 4 puan da, 5 puan da işimize gelir. 9 olsa bal börek olur. Bu 4 maçtan sıfır da alsak kimsenin bir şey demeye hakkı yoktu. 4 maçta 4 beraberlik alsan başarıydı. 4 maçta 6 puan alsan iyi bir başarı olur. 3'ü geldi, bu gelmişken daha fazlası neden gelmesin?"

Özat, Mersin İdmanyurdu'nun iyi bir ekip olduğunu belirterek, "Galatasaray da iyi bir takım ama biz de onların zaaflarını biliyoruz ve bunları değerlendirecek oyuncularımız var. Sahamız bakımda. İyi bir takımız, iyi sahada oynamak işimize gelir. Bu çıkışın bir devamı gelir diye düşünüyorum. Galatasaray, Beşiktaş ve Osmanlıspor maçlarından 3 veya üzeri puan alırsak ondan sonra önümüzün açılacağını düşünüyorum çünkü rakiplerimiz bize gelecek" ifadesini kullandı.

Galatasaray maçının bol pozisyonlu geçeceğini düşündüğünü aktaran Özat, iki takımın da hücumu sevdiğini vurguladı.

Antrenmanda oyuncular koşunun ardından ısınma hareketleri yaptı. Daha sonra bazı oyuncular koşarken bazıları da yarı sahada çift kale maç yaptı. Sakatlığı süren Servet Çetin, takımdan ayrı koştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz