Futbol

Kayserispor şanssızlığını kırmak istiyor

03 Aralık 2016 Cumartesi 11:53 - Son Güncelleme 03 Aralık 2016 Cumartesi 08:56

Sarı-kırmızılılar, Trabzonspor karşısında, 3,5 yıl aradan sonra kazanarak kötü gidişatı sonlandırmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Trabzonspor'u 3,5 yıl aradan sonra yenerek rakibine karşı şanssızlığını kırmayı ve kötü gidişatı sonlandırmayı hedefliyor.

Ligde pazartesi günü 39. kez karşılaşacağı rakibine 23 kez kaybeden ve sadece 6 kez üstünlük sağlayan sarı-kırmızılılar, Trabzonspor ile 9 karşılaşmada da berabere kaldı.

Özellikle son yıllarda Karadeniz temsilcisi karşısında varlık gösteremeyen ve ligde son 10 maçta sadece bir kez galip gelen Kayseri ekibi, bu periyotta 5 kez yenildi, 4 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Kayserispor, Trabzonspor karşısında son galibiyetini 2012-2013 sezonunda 4 Mayıs 2013'te Kayseri'de 2-1'lik skorla elde etmişti.

Yıldız: "Takımımıza güvenimiz tam"

Kayserispor Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde geride kalan 12 haftada topladıkları 9 puanla 17. sırada yer aldıklarını hatırlattı.

Takım olarak iyi futbol oynadıklarını ancak bunu sonuca yansıtmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yıldız, Trabzonspor'dan çekinmediklerini belirtti.

Yıldız, Trabzonspor maçına 3 puan parolasıyla hazırlandıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Trabzonspor karşılaşması bizim için son derece önemli. Geçen hafta Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında hiç ummadığımız bir mağlubiyet aldık. Burada hakem faktörü de son derece önemliydi. Takımımız o müsabakada iyi mücadele etti, futbol adına çok iyi şeyler yaptı, çok iyi pozisyonlar buldu ama maalesef neticeye yansıtamadık. Bu bakımdan Trabzonspor maçı bir kat daha önem kazandı. Trabzonspor maçında arzuladığımız ve istediğimiz üç puanı alarak çıkışa geçmek istiyoruz. Takımımıza güvenimiz tam."

"Umut'tan Trabzonspor maçında gol bekliyoruz"

Ziraat Türkiye Kupası D Grubu'nda 3-0 kazandıkları Boluspor maçının takım için moral olduğunu belirten Yıldız, bu karşılaşmada Umut Bulut'un gol hasretine son verdiğini dile getirerek, "Boluspor maçında Umut Bulut'un iki gol kaydetmesi bizi çok mutlu etti. İnşallah, şanssızlığını kırmıştır. Darısı Trabzonspor maçına. Umut'tan Trabzonspor maçında gol bekliyoruz." diye konuştu.

Taraftara, takıma destek çağrısında bulunan Yıldız, şunları söyledi:

"Bu müsabakada inşallah taraftarımızı da yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği takım için çok önemli. Taraftarla bütünleşerek Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılacağımızı düşünüyorum. Hazırlıklarımız yoğun tempoda devam ediyor. İnşallah, çok istediğimiz üç puanı Trabzonspor karşısında alacağız. Temennimiz, taraftarımıza 3 puan hediye etmek. İnşallah, maç sonunda taraftarımızla galibiyet sevincini kutlarız."

Orta saha oyuncusu Samba Sow'un kart cezası nedeniyle Trabzonspor maçında forma giyemeyeceğini aktaran Yıldız, "Sakatlığı süren Nakoulma'yı da Ankara'ya tedaviye gönderdik. Orada tedavi oldu. Büyük ihtimale durumu maç günü belli olacak." ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz