Futbol

''Kimseyi hedef almadım''

08 Şubat 2016 Pazartesi 21:06 - Son Güncelleme 08 Şubat 2016 Pazartesi 21:21

G.Saray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarında kimseyi hedef almadığını söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına, “Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben söylemlerimde kimseyi hedef almadım, sadece UEFA’nın kriterlerini anlatmaya çalıştım” dedi.

Galatasaray’ın ‘Tek bilek, tek yürek’ kampanyası kapsamında gerçekleşen lansman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray’ın hiçbir zaman zorluklardan yılmayan bir camia olduğunu belirtti.

Özbek, “Bugün öyle bir gündür. Bunun için tüm camia olarak kenetlendik. Herkese Galatasaray’ın 111 yıla sığan olağanüstü zaferlerinin bir nişanesi olarak, belirtisi olarak bu kampanyayı başlatıyorum. Galatasaray her zaman Türk spor tarihine başarılar sağlamış, zorlukların üzerinden geçmiştir. Bugün taraftarlarımızla beraber ‘Tek bilek, tek yürek’ kampanyasını Türkiye’de başlatıyorum ve Galatasaray’ı seven herkesin bu kampanyaya katılmasını, sarı-kırmızı renkleri hem Türkiye’de hem de dünyada görünür kılmak için bu renkleri ortaya çıkarıp, kalbinin üzerine koyup Metin Oktay selamıyla herkese izlettirmesini istiyorum” diye 

''Bu sevda rakamlarla ölçülmez''

Gerçekleşen kampanyadan beklenen gelirle ilgili soruya da cevap veren Özbek, “Rakamsal bir öneri getirmem söz konusu değil. Bu sevda rakamlarla ölçülmez. O kadar büyük ve yüce bir sevdadır. Beklenen rakamların üzerine çıkacağından eminim. Kampanyaya ilk harcı Dursun Özbek olarak ben koydum. 10 bin tane bileklik aldım. Hayırlı olmasını diliyorum. Ne kadar gücü varsa herkesi bu kampanyaya bekliyorum. Bu birlik ve beraberliğimiz sembolü olacaktır” ifadelerini kullandı.
 

''Kimseyi hedef almadım''

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Galatasaray ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Başkan Özbek, “Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Benim herhangi bir değerlendirme yapmama gerek yok. Ben söylemlerimde kimseyi hedef almadım, sadece UEFA’nın kriterlerini anlatmaya çalıştım” dedi.

''Galatasaray'ın menfaatleri ön plana çıkar''

‘Burak Yılmaz dışında takıma cazip bir teklif gelmesi halinde bir oyuncu ile yollarınızı ayırır mısınız?’ sorusuna ise Özbek, “Böyle bir teklif geldiği zaman cevap vermek lazım. Başka takımlardan Galatasaraylı oyuncuları transfer etmek isteyen takımlar olabilir. Burada Galatasaray’ın menfaatleri ön plana çıkar. Galatasaray başarıya odaklı olduğu için performansını en yüksek seviyede tutmak zorunda” yanıtını verdi.

''Burak Yılmaz yorumu''

Galatasaray’dan ayrılan Burak Yılmaz hakkında da açıklamalarda bulunan Özbek, “Burak bizim en önemli oyuncularımızdan biri. Kendi kariyeri açısından kendi kararıdır. Bize verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Başarılarla dolu bir spor yaşamı olacaktır bundan sonra” açıklamasında bulundu.

''Feda kelimesini kullanmıyorum''

Gerçekleşen kampanya için ‘feda’ kelimesi kullanmadığını belirten Özbek, “Ben bir tek şey söylüyorum; herkes bugünkü pozisyonda yapması gerekeni yapacaktır. Ben şuna çağrı yapıyorum; Galatasaray’ı sevenler, hepimiz el ele vereceğiz. Bugün o gündür. Bütün Galatasaraylıları bu kampanyaya davet ediyorum” dedi.

''Kimseyi hedef almıyorum''

‘'Açıklamalarınızda ısrarla Fenerbahçe’nin ismini kullanmıyorsunuz’ sorusuna ise Özbek, “İsim vermeden konuşuyorum çünkü kimseyi hedef almıyorum. Ben sadece Galatasaray’ın menfaatlerini düşünüyorum. Hedef almak veya onların hakkında bir şey söyleme niyetim yok” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Başkan Özbek, Burak Yılmaz dışında başka bir teklif almadıklarını söyledi. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz