Futbol

Kulüp doktorundan Caner açıklaması

24 Ekim 2016 Pazartesi 01:42 - Son Güncelleme 23 Ekim 2016 Pazar 23:10

Serper Çetinkaya: "Aşil tendonu nereden bakarsanız 5 ile 6 ay süren bir süreçtir."

Antalyaspor maçında sakatlanarak oyun dışı kalan ve aşil tendonunun koptuğu açıklanan Caner Erkin'in sağlık durumuyla ilgili olarak Beşiktaş Kulübü Doktoru Serper Çetinkaya'dan açıklama geldi. Çetinkaya, "Bu tür sakatlıklarda ay hesabı yapmak çok doğru değil ama, aşil tendonu nereden bakarsanız 5 ile 6 ay süren bir süreçtir" dedi.

Caner'den kötü haber

Siyah-beyazlı ekibe Caner Erkin'den kötü haber geldi. Antalyaspor maçında sakatlan Caner Erkin, 4 ila 6 ay arasında sahalardan uzak kalacak.

Orman: "Oyuncunun ne zaman döneceğinden önemlisi, sağlığının iyi olması"

Maç sonrası hastaneye götürülen Caner Erkin, burada ameliyat edildi. Ameliyat sonrası Caner'in durumuyla ilgili ilk açıklama Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan geldi.

Orman, "Gayet iyi gördüm. Ameliyatı başarılı geçti. Şanssızlık. Nazar değdi diyelim. Futbolun içerisinde böyle şeyler var. Beşiktaş kadrosunun geniş olması da böyle şeylerin olabilme ihtimali olabileceğine göre yapılıyor. Benim üzüntüm oyuncumla alakalı. Allah beterinden saklasın. Caner'le konuştuk. Durumu gayet iyi. Bir sıkıntısı yok. Oyuncunun ne zaman döneceğinden önemlisi, sağlığı ve moralinin iyi olması." dedi.

Çetinkaya: "5-6 aya mal olabilecek bir süreç"

Beşiktaş Sağlık Kurulu Başkanı Sarper Çetinkaya ise Caner Erkin'in aşil tendonunda koptuğunu açıkladı. Çok üzüldüklerini dile getiren Çetinkaya, "Hemen ameliyatını yaptık. Gayet başarılı geçti. İlk başta morali bozuktu. Bu talihsiz olaydan dolayı isyanları da vardı. Çünkü aşil tendon kopuğu, bir sporcunun hayatında 5-6 aya mal olabilecek bir süreç. Onun da farkında. Önemli olan sonu iyi olsun." diye konuştu.

"Sezon sonuna yetişir mi, yetişmez mi..."

Oyuncunun eski Caner olarak sahalara dönmesinin arzuladıklarını vurgulayan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Biz 4-5 ayın hesabını yapmıyoruz. Biz eski Caner'i tekrar aynı performansla sahalarda görmek istiyoruz. Ameliyatı çok başarılı geçti. Keyfi de yerinde. Başkanla konuştu. Ağrısı sızısı yok. Koltuk değnekleriyle biraz mobilize edeceğiz. Ayağında bir cihaz var, onunla 2 ay yürüyecek. Bir ay sonra basmaya başlar. Tahmilen her şey yolunda giderse 4. veya 5. ayda koşulara başlayabilecek. Sezon sonuna yetişir mi, yetişmez mi; buna vereceği cevap, oradaki iyileşme dokusuna bağlı. Bu tür sakatlıklarda ay hesabı yapmak çok doğru değil ama, aşil tendonu nereden bakarsanız 5 ile 6 ay süren bir süreçtir. Caner'in ağrı eşiği yüksektir. Dirençlidir. Çalışkan bir sporcudur. Normal akranlarına göre erken dönme ihtimali her zaman var. Ümidimiz o. Ama geç olsun güç olmasın. İyi olsun. Eski Caner olarak dönsün. Amacımız ve beklentimiz o yönde. Şu an her şey yolunda."

"Eski Caner olarak geri döner"

Aşil tendonlarında kopukların aşırı yüklenmeden dolayı gerçekleştiğini kaydeden Sarper Çetinkaya, "Sezon başından bu yana neredeyse bütün maçlarda oynuyor. Dinlenme şansı da olmadı. Caner de biraz tez canlıdır. Fedakar bir oyuncudur. Antrenman kaçırmaz, maç kaçırmaz. Biraz fazla zorlayınca, tak diye kopabiliyor. Normal hayatta da insanlarda olabilecek bir şey. Talihsizlik. Caner'i 5-6 ay sonra eski Caner olarak görürsünüz" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz