Futbol

Lens'ten büyük fedakarlık

05 Mart 2017 Pazar 19:37 - Son Güncelleme 05 Mart 2017 Pazar 19:40

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor karşısında sahaya çıkardığı ilk 11'i, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki Osmanlıspor maçında da değiştirmedi.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada, hafta içi Kayseri'de 3-0 kazanan kadroyu bozmayan Advocaat, son lig maçına göre ise kadroda 4 değişiklik yaptı.

Süper Lig'de geçen hafta Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalınan maçta ilk 11'de oynayan Moussa Sow, Volkan Şen, İsmail Köybaşı ve Roman Neustaedter, Osmanlıspor karşısında yedek kulübesinde oturdu. Bu oyuncuların yerine Jose Fernandao, Josef de Souza, Hasan Ali Kaldırım ve Simon Kjaer oynadı.

Lens'ten fedakarlık

Babası vefat eden Fenerbahçeli futbolcu Jeremain Lens, Osmanlıspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı.

Lens, dün sabah gittiği Hollanda'dan, Osmanlıspor maçında forma giyebilmek için gece döndü.

Fenerbahçe Kulübü de Lens için anlamlı bir tişört yaptırdı. Sarı-lacivertli futbolcular ısınmak için sahaya, üzerinde Lens'in babasının isminin yer aldığı "RIP (Huzur içinde uyu) Ricardo Wilfred Lens, 1958-?" yazılı tişörtlerle çıktı.

Fenerbahçeli taraftarlar da Lens'e destek verdi. Taraftarlar kadrolar okunurken adı geçtiğinde Hollandalı futbolcuyu alkışladı.

Osmanlıspor'dan Lens'e jest

Osmanlısporlu futbolcular dün babasını kaybeden Lens'i unutmadı.

Başkent temsilcisinin futbolcuları sahaya "Başın sağ olsun Jeremain Lens" pankartıyla çıktı.

Tek eksik Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin Osmanlıspor karşısında tek eksiği kaleci Volkan Demirel oldu.

Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kalacak tecrübeli file bekçisi, kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde Gregory van der Wiel, Salih Uçan, Miroslav Stoch, Oleksandr Karavaiev ile Emmanuel Emenike ise teknik direktör Advocaat tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

Tribünler yine boş

Fenerbahçe-Osmanlıspor maçında tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Bu sezon derbi ve Avrupa maçları dışında tribünleri dolduramayan sarı-lacivertli taraftarlar, diğer lig maçlarına oranla bu karşılaşmaya daha az ilgi gösterdi.

Ligde şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve 4 haftadır kazanamayan sarı-lacivertlilerin performansı, tribünlere de yansıdı. Statta yaklaşık 8 bin Fenerbahçeli taraftar yer aldı.

Maçtan önce de az sayıdaki Fenerbahçeli taraftarlar "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese." tezahüratı yaparak kötü sonuçlar alan futbolculara sitem etti.

Webo unutulmadı

Sarı-lacivertli taraftarlar Osmanlıspor forması giyen eski futbolcuları Pierre Webo'yu unutmadı.

Taraftarlar 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında Fenerbahçe formasını terleten Webo'yu tribünlere çağırarak alkışladı. Kamerunlu futbolcu da taraftarın jestine alkışla karşılık verdi.

Osmanlıspor'da 2 değişiklik

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Fenerbahçe maçında ilk 11'inde 2 değişiklik yaptı.

Akçay, geçen hafta Medipol Başakşehir'e Ankara'da 1-0 kaybedilen maçta oynayan Mehmet Güven ve Delarge Dzon'un yerine Adrien Regattin ile Luiz Carlos Moreira'ya şans tanıdı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz