Futbol

Lukas Podolski gidecek mi?

23 Ocak 2017 Pazartesi 13:11 - Son Güncelleme 23 Ocak 2017 Pazartesi 16:43

Galatasaray'ın yıldızı Podolski, Vissel Kobe takımından gelen teklife sıcak bakıyor.

Japonya’nın Vissel Kobe takımından gelen teklife Lukas Podolski sıcak bakıyor. Alman yıldızın menajeriyle görüşen Vissel Kobe yönetiminin, bonservis için 5 milyon avroyu gözden çıkardığı belirtildi. Ancak Galatasaray, 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Lukas Podolski için 7 milyon avro istiyor.

Aradaki farkın yanında Alman oyuncunun Türkiye'den ayrılan eşinin tavrı da öne çıkıyor. Podolski'ye de ayrılması konusunda baskı yapan eşi yüzünden, sarı kırmızılıların 2 milyon avroluk kazançtan olması muhtemel.

İşte bu durum, sarı kırmızılı yöneticilerin Vissel Kobe'ye karşı pazarlık gücünü zayıflatıyor.

Galatasaray yönetimi, Podolski'nin ayrılık ısrarı karşısında 5 milyon avro bonservis teklifine onay vermek zorunda kalabilir. Öte yandan, Podolski'nin gidişi, Galatasaray'ın operasyon gücünü artırabilecek. 

Anlaşma sağlanırsa hem 5 milyon avroluk bonservis bedeli kasaya girecek. Hem de Podolski'nin bu sezondan 1 buçuk, gelecek sezondan 3 ve 2018-19 sezonundan 2 milyon 300 bin avro olmak üzere toplam 6 milyon 800 bin avroluk alacağı da kulüpte kalacak.

Finansal Fair Play denetimi nedeniyle futbolcu maaşlarında 65 milyon avro limiti bulunan Galatasaray, Podolski'den açılacak bütçeyle 31 Ocak'a kadar transfer yapabilecek.

Podolski'nin Japonya'ya transferi, Galatasaray yönetiminin, Alman yıldız ve menajeriyle yapacağı toplantıda netleşecek.  

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz