Futbol

Mersin'de Özgecan unutulmadı

13 Şubat 2016 Cumartesi 19:46 - Son Güncelleme 13 Şubat 2016 Cumartesi 17:54

Mersin İdmanyurdu-Galatasaray maçından yansıyan önemli notlar...

Spor Toto Süper Lig'de 6 haftadır deplasman galibiyetine hasret kalan Galatasaray, 21. hafta karşılaşmasında Mersin İdmanyurdu'na konuk oldu.

Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Mustafa Denizli, Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor'la oynanan ve 2-1 kazanılan çeyrek final ilk maçında sahaya sürdüğü ilk 11'de 3 değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, Linnes'i yedek kulübesine çekerek Denayer'e şans verirken, Hakan Balta'nın yerine de Carole'u tercih etti. Denizli ayrıca, Akhisar Belediyespor maçında forma verdiği Bilal Kısa'nın mevkisinde Donk'u görevlendirip, Lukas Podolski'yi ilk 11'de sahaya sürdü.

Galatasaray'da, Mersin İdmanyurdu karşısında kaleyi Muslera korurken, defansta Denayer, Semih Kaya, Chedjou, Carole yer aldı.

Selçuk İnan ve Donk ikilisinin defansın önünde görev yaptığı sarı-kırmızılılarda, orta sahayı Podolski, Sneijder ve Olcan Adın üçlüsü oluştururken, ileri uçta Umut Bulut gol aradı.

Galatasaray'da eksikler

Galatasaray'da sakatlığı bulunan 3 futbolcu, Mersin İdmanyurdu karşısında görev yapamadı.

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Sinan Gümüş, Hamit Altıntop ve Emre Çolak kafilede yer almazken, Emre Çolak, Tarık Çamdal ve Hakan Balta da kadroya alınmadı.

Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor'la karşılaşacak Galatasaray'da; Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Yasin Öztekin, Olcan Adın ve Lukas Podolski, kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, daha sonra dış sahada yaptığı 6 karşılaşmada da 3 puana ulaşamadı.

Özgecan Aslan unutulmadı

Mersin İdmanyurdu oyuncuları, ölümünün birinci yılında anılan Özgecan Aslan'ı unutmadı.

Kırmızı-laciverli oyuncular, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen ve ölümünün birinci yılında anılan Özgecan Aslan'ı unutmayarak, sahaya "Özgecan'ımızı unutmadık" yazılı pankartla çıktı.

Süper Lig'de zor günler geçiren ve küme düşme potasında bulunan Mersin İdmanyurdu'nda sakatlığı süren Welliton ile Murat Ceylan, kadroda yer almadı.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Galatasaray karşısında sahaya Muammer Yıldırım, Gökçek Vederson, Mitrovic, Sadiku, Güven Varol, Mehmet Taş, Serkan Balcı, Nurullah Kaya, Tita, Nakoulma, Pedriel ilk 11'yle çıktı.

Tribünler doldu

Mersin Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Mersinli futbolseverler yoğun ilgi gösterirken, tribünlerin büyük bir kısmı doldu.

Galatasaray taraftarı da kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldurarak, takımlarına destek verdi.

Galatasaray için geniş güvenlik önlemi

Karşılaşma için Mersin'de kampa giren Galatasaray'ın, müsabakanın oynandığı Mersin Stadı'na gelişi sırasında kara yolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Öte yandan, karşılaşma öncesinde kaleci Cenk Gönen ile Norveçli futbolcu Martin Linnes, sarı-kırmızılı taraftarlar için bir alışveriş merkezinde düzenlenen imza gününe katıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz