Futbol

"Monaco bizden güvence istedi, biz de..."

26 Temmuz 2016 Salı 11:52 - Son Güncelleme 26 Temmuz 2016 Salı 11:32

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Reuters'a önemli açıklamalar yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Reuters'a konuştu. Kılıç, darbe girişiminin ardından bazı takımların ek güvence istediğini ve hükumet olarak da bu güvenceyi verdiklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yaşanan darbe girişimi sonrası sportif alandaki gelişmeleri, Reuters'e değerlendirdi.

Bakan Kılıç, Türkiye'ye gelecek olan bazı takımların güvenlik garantisi istediğini kendilerinin de bu garantiyi verdiğini söyledi.

Kılıç, bu takımların arasında Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında karşılaşacağı Monaco Kulübü'nün de olduğunu kaydederek, "Monaco bizden garanti istedi, biz de verdik. Bu garantiyi verirken Fransa'da devam eden OHAL'i de hatırlattım. Örneğin biz 'Fransa'da terör saldırıları var' deyip Milli Takım olarak şampiyonadan mı çekilsekdik?" diye sordu.

"Teröre karşı birlik olalım" mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ayrıca, teröre karşı birlik olunması gerektiğini de vurguladı.

Teröre karşı Türkiye'nin diğer ülkelere destek verdiğini, aynı desteği Türkiye'nin de görmesi gerektiğini ifade eden Bakan Kılıç, "Teröre karşı Fransa'nın yanında olduğumuz gibi, onlar da bizim yanımızda olmalı" şeklinde konuştu.

"Biz isteriz ki böyle bir şeyin içine girmesinler"

Türkiye'den güvenlik sorunlarını bahane ederek ayrılan sporcular da Bakan Kılıç'ın gündemindeydi.

Kılıç, "Biz isteriz ki böyle bir şeyin içine girmesinler. Yıllardır Türkiye'de spor yapan farklı branşlarda Türkiye'de spor aktivitelerinin içinde olan sporcuların bu tavır içerisine girmemesini isteriz. Bundan dolayı da üzülürüz. Ama tabii insanların kendi kişisel kararlarıdır" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz