Futbol

"Negredo ile görüşmemiz oldu"

20 Mayıs 2017 Cumartesi 00:47 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2017 Cumartesi 00:49

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, transfer çalışmalarında İspanyol golcü Alvaro Negredo ile görüştüklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında yapılan ve sarı-kırmızılı ekibin 2-0 kazandığı Osmanlıspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Cenk Ergün, transferde görüştükleri isimlerin basına yansımasının kendilerine zarar verdiğini aktardı.

Bonservisi Valencia'da olan ve bu sezon Middlesbrough'da kiralık oynayan Alvaro Negredo'nun isminin gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine Ergün, "Negredo ile görüşmemiz oldu, ama detayları bize negatif yansıyor. Bunlar ilgi gören oyuncular. Zamanı gelince açıklamak daha önemli." derken, geçen sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Jason Denayer için ise "Olabilir." ifadesini kullandı.

Çok sayıda oyuncu ile görüştüklerini anlatan Ergün, şunları söyledi:

"Prensipte bize 'evet' diyenler var. Sözleşmesi bitmiş olanlar var. Kulüpleriyle görüşme seviyesine geçeceğimiz ve geçtiklerimiz var. Temaslarımız devam ediyor. İsimlerin ortaya çıkması, fiyatların artması anlamında bize zarar veriyor. Önce sezonu bitirmeliyiz. Devam edip etmeyeceğimize karar vereceğimiz oyuncular var. Biz her bölge için alternatifli çalışmamızı yapıyoruz. Sezon sonundaki duruma göre mümkün olduğu kadar çabuk ilk adımlarımızı atmalıyız. Yaz sezonu boyunca da doğacak fırsatlara göre hareket etme yönünde plan yaptık. Tabii ki öncelikli mevkiler var. Santrforda Podolski gidecek ve Eren tek kalacak. Çalışmalarımızı ne kadar çabuk bitirirsek, o kadar rahatlarız. Sonrasındaki adımlar için de elimiz kuvvetli olur."

Transferin kolay bir süreç olmadığına dikkati çeken Ergün, "Ekonomik şartlar da değişti. Hem bizim şartlarımız daraldı hem de Avrupa'daki birçok ülkedeki kriz sona erdi. Yayın hakları, satın almalar sonrası konan paralar nedeniyle bizim birçok avantajımız eskisi kadar yok. Maalesef Şampiyonlar Ligi'nde de yokuz. Bunlar eksiklerimiz ama artılarımız da çok fazla. Adımız, tarihimiz, taraftarımız var. Eksileri azaltıp artıları çoğaltarak umuyorum çok güzel bir kadro oluşturacağız." şeklinde görüş belirtti.

Sezon sonu itibarıyla Podolski'nin Japonya'ya gideceğini, Sabri Sarıoğlu, Aurelien Chedjou ve kiralık olan Josue Pesqueira'nın sözleşmelerinin biteceğini aktaran Ergün, gerekli görüşmelerin yapıldığını anlattı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz