Futbol

Okan Buruk Süper Lig'de

23 Mart 2017 Perşembe 14:56 - Son Güncelleme 23 Mart 2017 Perşembe 17:46

Spor Toto Süper Lig ekibi Akhisar Belediyespor, Tolunay Kafkas'tan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Okan Buruk'la anlaştı.

Yeşil siyahlı kulüp, Tolunay Kafkas'ın, Adanaspor karşısında alınan mağlubiyetin ardından istifa etmesiyle teknik direktör arayışına girmişti. Akhisarspor yönetimi ilk olarak, Hamza Hamzaoğlu ile temasa geçti.

Hamzaoğlu ile görüşmelerden sonuç alamayan yönetim, TFF 1. Lig ekibi Göztepe'den ayrılan Okan Buruk'ta karar kıldı. Akhisar Belediyespor'un 43 yaşındaki teknik adamla bir buçuk yıllık anlaşmaya vardığı belirtildi.

Sezona Teknik Direktör Cihat Arslan ile başlayan Akhisar Belediyespor,  genç teknik adamla 2. hafta sonunda yollarını ayırmış ve Tolunay Kafkas ile anlaşmıştı. Manisa ekibi, Kafkas ile yolları ise ligin 24. haftasında deplasmanda alınan Adanaspor mağlubiyetinin ardından ayrılmıştı. 

Okan Buruk, futbolculuk kariyerinde Galatasaray, Inter, Beşiktaş, ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor formalarını giydi. Buruk, teknik direktörlük kariyerinde ise A Milli Takım'ın Guus Hiddink döneminde İdari Koordinatörlük yürütürken, Abdullah Avcı'nın teknik direktörlük döneminde ise yardımcı antrenörlük görevini yürüttü.

Buruk daha sonra sırasıyla Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor ve son olarak şampiyonluğu kovalayan TFF 1. Lig ekiplerinden Göztepe'yi çalıştırdı. Buruk, TFF 1. Lig'de bu sezon çıktığı 25 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz