Futbol

Olağanüstü Genel Kurul başladı

22 Ekim 2016 Cumartesi 10:41 - Son Güncelleme 22 Ekim 2016 Cumartesi 07:45

Sarı-kırmızılı yönetim, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesiyle ilgili genel kuruldan yetki isteyecek.

Galatasaray Kulübünde, mali darboğazdan çıkabilmek için planlanan Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi projelerinin görüşüleceği olağanüstü genel kurul başladı.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilen kongrede sarı-kırmızılı kulüp yönetimi, Riva ile Florya'da bulunan araziler için hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) iştiraklerinden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile ön protokolü yapılan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyecek.

Kongrenin gündeminde konu, "Taşınmazların değerlendirilmesi amacıyla ve bundan elde edilecek gelirin büyük kısmının Galatasaray Kulübü ile bağlı kuruluşlarının borçlarını ödemek, finansal yapılarını güçlendirip, mali bağımsızlığını sağlamak üzere kullanmak şartıyla, 29 Haziran 2016 tarihinde Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile imzalanan ön protokole uygun olarak nihai sözleşme imzalamak üzere yönetim kurulunun tam olarak yetkilendirilmesinin görüşülüp karara bağlanması." şeklinde yer aldı.

Genel kurula yönetim tam kadro katılırken, eski başkanlardan Alp Yalman ve Faruk Süren ile kulübün duayen isimlerinden İnan Kıraç da hazır bulundu.

Organizasyonun başlangıcında kongre divan başkanı olarak İrfan Aktar seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından genel kurul başladı.

Tüzüğe aykırı kararı

Galatasaray Kulübünün, Riva ve Florya arazileriyle ilgili projelerin hayata geçirilmesi için yönetimin yetki almak amacıyla düzenlediği olağanüstü genel kurulun başlangıcında sunulan önergeler değerlendirildi.

Maslak'ta bulunan UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'de gerçekleştirilen kongrede 3 ayrı önerge sunuldu.

Riva ve Florya'daki gayrimenkuller için istenen yetkinin, her bir arazi için ayrı ayrı yapılması yönündeki önerge, kulüp tüzüğünün olağanüstü genel kurullarla ilgili bölümüne aykırı olduğu gerekçesiyle divan başkanı İrfan Aktar tarafından görüşmeye alınmadı.

Kongrenin basına kapalı olarak gerçekleştirilesi ile bu tip yatırımların görüşüldüğü olağanüstü genel kurullarda plan, proje ve kaynak bilgilerinin paylaşılması gerektiği, bu belgeler sunulmadan da karar verilemeyeceği ileri sürülerek, genel kurulun görüşmelere başlanmadan kapatılması önergeleri ise yapılan oylamada kabul görmedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz