Futbol

Orman, Oğuzhan'ı isteyen takımı açıkladı

16 Mayıs 2016 Pazartesi 19:31 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2016 Pazartesi 21:45

Beşiktaşlı futbolcular Tolga, Olcay ve Oğuzhan TRTSPOR'a konuk oldu.

Şampiyonların adresi yine TRT oldu. Tolga Zengin, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan, Beşiktaş'ın şampiyonluğa uzanan hikayesini TRTSPOR'da yayınlanan "Stadyum" programından tüm Türkiye'ye anlattı. Gecenin sürprizi ise Başkan Fikret Orman'ın programa sonradan katılması oldu.

İtalyan ekibi Lazio'nun Oğuzhan için teklif yaptığını açıklayan Orman, Alman Golcü Mario Gomez'in takımda kalıp kalmayacağına ilişkin soruya ise "Biz Gomez'in kalmasını istiyoruz ama giderse o bizden daha fazla üzülür" yanıtını verdi.

Şampiyonlar TRTSPOR'a konuştu

Beşiktaş'ın yıldızları şampiyonluk hikayesini TRTSPOR'a anlattı. Kaleci Tolga Zengin, yılın futbolcusu olmaya aday Oğuzhan Özyakup ve Beşiktaş'ın 10 numarası Olcay Şahan, Ersin Düzen'in sunduğu Oğuz Çetin ve Hakan Ünsal'ın yorumlarıyla katkı verdiği "Stadyum" programının konuğu oldu. 

Eğlenceli sohbet devam ederken programa sürpriz bir konuk geldi. Başkan Fikret Orman, yoğun gündeminde ara verip programa katıldı.

Tolga Zengin'in açıklamaları...

Beşiktaş takımının kaptanı kaleci Tolga Zengin, şampiyonlukla ilgili şunları söyledi:

"Çok güzel bir şey. Dün çok güzel bir gündü. Çok sevdiğim bir arkadaşımın yakınını kaybetti o yüzden üzgündüm aslında. Sevinçler de hüzünler de çok fazla abartılmadan yaşanmalı. Bu hak ettiğimiz bir şey, tabi ki sevincini yaşayacağız ama önümüzde daha çok uzun yıllar var. Daha çok şampiyonluklar, başarılar yaşayacağız. Bir Avrupa Şampiyonası var. İnşallah orada da başarılı olacağız."

"Lizbon maçı sonrası..."

Zaman zaman acımasız eleştiri oklarının hedefine konulan Tolga Zengin biraz sitemkardı.

Tolga, "Eleştirildiğim Lizbon maçı sonrası, 'sen takım kaptanısın, sen düşersen herkes düşer' dedim ve çok üzülsem de bunu belli etmedim. Lizbon maçı sonrası, bazı gazeteciler farklı yansıttı. Galatasaray maçında 'bilerek' oynamadığımı söylediler. Fakat ben ertesi gün bel fıtığı ameliyatı oldum... Sonuçta çıktım sahada cevabımı verdim."

Tolga'dan Akhisar maçında direkten dönen topla ilgili ilginç ayrıntı...

Tolga Zengin, Akhisar Belediyespor maçında Beşiktaş 3-2 geride olduğu sırada direkten dönen topla ilgili de ilginç bir olay anlattı.

Kaptan Zengin, "Akhisar maçında, karşılaşmadan önce zemin çok kayganmış. Oyuncular yine zeminin ıslatılmasını istemiş. Ben 'ceza sahaları ıslatılmasın' dedim. Direkten dönen topta o geldi aklıma. Eğer ceza sahasında da sulama olsaydı, belki de gol olacaktı" diye konuştu.

"Necip'in de hakkını vermek lazım"

Teknik Direktör Şenol Güneş, tarafından değişik bölgelerde oynatılan takımın bir diğer kaptanı Necip Uysal'ı unutmayan Tolga, "Necip Uysal'ın de hakkını vermek lazım. Her yerde oynadı. Çok iyi performans sergiledi" ifadelerini kullandı.

Olcay Şahan'ın açıklamaları...

Yaptığı ilginç açıklamalarla da zaman zaman gündeme gelen Olcay Şahan ise Güneş, tarafından bazı maçlarda yedek bırakılmasını ilk başta kabullenemediğini ifade etti. Şahan, "4 sezondur Beşiktaş'tayım. İlk kez bu sezon birkaç kez yedek oturdum. Ama sonradan alıştım" dedi.

"Doğru zaman, doğru takım ve doğru hoca. Başarının sırrı bu"

Olcay Şahan, Şenol Güneş'in oyun sistemiyle ilgili olarak ise "Şenol Hoca'nın belli bir hücum düşüncesi var zaten. Trabzon'da, Bursa'da gördük. En iyi hücum takımına geldi. Doğru zaman, doğru takım ve doğru hoca. Başarının sırrı bu... Şut konusunda Şenol Hoca'nın dediği şu, o her zaman oyuncularına bırakır. Pozisyonuna göre karar veririz."

"Her şey bitti denildiği anda yeniden ayağa kalmasını bildik" diyen Olcay, "Kupadan ve Avrupa'dan elenince 'belki hayırlısı budur dedik' ve şampiyon olduk" ifadelerini kullandı.

Gelecek planını da açıklayan Olcay, "Ben önce hoca olacağım sonra buraya yorumcu olarak oturacağım..!" dedi.

Olcay Şahan, 3-3 biten Akhisar Belediyespor maçında Oğuzhan ile aralarında geçen bir diyaloğu da anlattı:

"Akhisar maçında Oğuzhan'ın hatası sonrası gol gelince, 'Kusura bakma ağabey, maçın adamıydın, benim yüzümden unutulacak' dedi."

Oğuzhan Özyakup'un açıklamaları: "Bir maç daha olsa şimdi çıkıp oynarım"

Performansıyla Beşiktaş'ı sırtlayan isimlerden biri olan Oğuzhan Özyakup ise şampiyonlukla ilgili duygularını şöyle anlattı:

"Dün maçta stattan çıktık, Olcay ağabey ve arkadaşları vardı. 'Şu an daha farkında değilim. Sabah farkına varırız' dedim. Bu sabah uyanınca aşağı indim, o anlar aklıma geldi. 'Şampiyon olduk' dedim. Daha hala farkında değilim. O heyecan ve mutluluk var. 6'da yattım 9'da kalktım ama hala bir enerji var. Bir maç daha olsa şimdi çıkıp oynarım..."

Galatasaray kaptanı milli oyuncu Selçuk İnan'ı örnek aldığını ifade eden Oğuzhan, "O, 9-10 asist yaptığında Galatasaray şampiyon oluyor" şeklinde konuştu.

" 'Keşke Boyko'yu daha önce alsaydık' dedim"

Genç oyuncu, Boyko'nun transferi sonrası performansı artan kaleci Tolga Zengin ile ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Buca maçında vuruyorlar vuruyorlar Tolga ağabey kurtarıyor. Çok iyi kurtarışlar yaptı. 'Keşke Boyko'yu daha önce alsaydık' dedim."

"Şenol Güneş'e çok şey borçluyum"

Teknik Direktör Şenol Güneş'e çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Oğuzhan, "Şenol Hoca'nın oyun anlayışı, beni sahada serbest bırakması ve verdiği özgüven bana çok büyük katkı sağladı" diye konuştu.

"Yabancı konusunda çok şanslıyız"

Oğuzhan, yabancı oyuncuların siyah-beyazlı ekibe katkısına da dikkat çekerek, "Yabancı konusunda da biz çok şanslıyız. Gomez, Sosa, Atiba diğerleri. Çok iyi karakterlere sahipler. Sosa, 'genç yaşına rağmen senden çok şey öğrendim' dedi. Onu çok seviyorum. Çok iyi bir ilişki var aramızda" ifadelerini kullandı.

"Hedefim Avrupa'nın en büyük takımlarında oynamak"

Milli oyuncu gelecekle ilgili hedefini ise şu sözlerle açıkladı: "Benim hedefim Avrupa'nın en büyük takımlarında oynamak. İlk hedefim Beşiktaş ile şampiyonluktu. Bunu başardım..."

Orman yeni hedefi açıkladı: Avrupa'da kupa kaldırmak

Eğlenceli sohbet devam ederken programa sürpriz bir konuk geldi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman yoğun gündeminde ara verip programa katıldı.

"Şampiyonlukla birlikte üstümden büyük bir yük kalktı" diyen Orman, hayalinin sadece şampiyonluk olmadığını söyledi. Orman, "Benim hayalim sadece Beşiktaş'ın Türkiye'de şampiyon olması değil. Galatasaray'ın 2000 yılında UEFA Kupası'nı aldıktan sonraki süreçte bu kupa en az 5 kez buraya gelmeliydi. Biz o kupaları buraya getirmeliyiz" diye konuştu.

"Gomez giderse bizden daha çok üzülür"

Beşiktaş'ta kalıp kalmayacağı henüz netleşmeyen Mario Gomez hakkındaki transfer söylentilerine de noktayı koyan Orman, şunları söyledi:.

"Tamam Mario Gomez çok gol atıyor ama ona gol attıran bir ekip var. Mario çok değerli bir isim. Beşiktaş'ta kalmasını istiyoruz ama Beşiktaş 'amaç' olacak bir kulüptür. Araç olarak kullanılacak bir kulüp değiliz. 'Başka teklifler olmazsa Beşiktaş olur' Biz bunu kabul etmeyiz. Yoksa bizde Türkiye'nin en iyi santroforu Cenk Tosun var. Ama giderse o bizden daha çok üzülür." 

Orman: "Oğuzhan'ı Lazio istedi"

Oğuzhan Özyakup'a sezon başında İtalyan ekibi Lazio'dan teklif geldiğini açıklayan Beşiktaş Başkanı, "Oğuzhan ile aramızda inanılmaz bir sevgi bağı var. Oğuzhan, Avrupa'ya gitmek isteyebilir. Bunlar çok normal. Hedefleri olabilir. Ama Oğzuhan, Beşiktaş'tan gidip de X bir ligin X bir takımına gidemez. Gidecekse gitsin Chelsea'ye. O tarzda bir kulübe gitmesi lazım. Potansiyeli de zamanı da var. Mesela Lazio istedi. Ne yapacak Oğuzhan, Lazio'da? İtalya Ligi aşağı düşüyor, Lazio da orta seviye bir takım. Ama Juventus'a gidecekse Beşiktaş da ona elinden gelen her şeyi yapmaya çalışır"

Oğuzhan: "Lazio'dan teklif geldi ama..."

Oğuzhan Özyakup ise Lazio'dan gelen teklifle ilgili olarak "Lazio dan teklif geldi. Başkan beni odasına çağırdı ve 'şampiyon olacağız' dedi, şampiyon olduk artık bakacağız. Hedefim Avrupa'nın önde gelen takımlarında top koşturmak" dedi.

Program şampiyonluk pastasının kesimi ve Olcay Şahan'ın öz çekimi ile sona erdi...

Oldukça keyifli geçen programın sonunda şampiyonluk pastası kesildi. Olcay Şahan, stüdyoda bulunanlarla birlikte öz çekim yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz