Futbol

PFDK'dan Aykut'a ceza

05 Mayıs 2016 Perşembe 18:49 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2016 Perşembe 15:50

PFDK, Aykut Demir'e 1 maç men cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonsporlu futbolcu Aykut Demir'e 1 maç men cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçta, kurul, rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle bordo-mavili futbolcu Aykut Demir'in 1 maç men ve 13 bin lira para cezası almasını kararlaştırdı.

Medicana Sivassporlu futbolcu Çağatay Çeken, Akhisar Belediyespor ile oynanan maçta aynı nedenden dolayı 3 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira para cezası aldı.

Kasımpaşa ile Osmanlıspor arasında yapılan karşılaşmada, maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Rıza Çalımbay'a, 1 maç men ve 13 bin lira da para cezası verildi.

- Kardemir Karabükspor'a 4 maç seyircisiz oynama cezası

Kurul, PTT 1. Lig'de Kardemir Karabükspor ile Vartaş Elazığspor arasında oynanan karşılaşmadaki taraftarların neden olduğu saha olaylarının yanı sıra çirkin ve kötü tezahürattan dolayı Kardemir Karabükspor'un 4 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama ve 40 bin lira para cezası almasına karar verdi.

Aynı maçta rakip takım taraftarına yönelik saldırısı nedeniyle Vartaş Elazığsporlu futbolcu Wellington Brito da Silva ((Tom) 2 maç men ve 2 bin 650 lira para cezası alırken, rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli harekette bulunan Binya Augustin Gilles'in de 3 maç men ve 6 bin 500 lira para cezası alması kararlaştırıldı.

PTT 1. Lig takımlarından Göztepe'ye 40 bin lira, Adanaspor'a 7 bin 500 lira ve Kayseri Erciyesspor'a 5 bin lira para cezası verildi.

PFDK ayrıca Göztepe'de çirkin ve kötü tezahüratta bulunan kapalı tribüne giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesi yönünde karar aldı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz