Futbol

"Süper Lig'in La Liga'dan farkı yok"

11 Şubat 2016 Perşembe 14:02 - Son Güncelleme 11 Şubat 2016 Perşembe 12:09

Osmanlıspor'a ara transferde gelen Kongolu futbolcu Delarge'den açıklama geldi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor'a ara transferde gelen Kongolu futbolcu Dzon Delarge, sezon sonunda Avrupa kupalarına katılmak istediklerini söyledi.

Mor-sarılı ekibin yeni transferi Delarge, AA'ya yaptığı açıklamada, transferi için kulüple sezon başından bu yana görüştüklerini belirterek, kalbinden gelen bir seçim yaptığını ve tercihi için mutlu olduğunu ifade etti.

Osmanlıspor'u, ilk temas kurulduktan itibaren izlemeye başladığını anlatan Delarge, "Gayet iyi bir takım. Ara transferde ortam sağlandı ve buradayım. Kalbimden gelen bir seçim oldu" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Başkent ekibine gelirken transferi konusunda Türkiye'den hiç kimseyle bilgi alışverişi yapmadığını belirten Delarge, "Kendimi kanıtlamak için başkente geldim" ifadesini kullandı.

Dzon Delarge, Osmanlıspor'da güzel bir ortam bulduğunu, gol atma konusunda bir hedef koyarak kendisini kısıtlamak istemediğini anlattı. Takımına katkı vermek istediğini belirten Delarge, "Osmanlıspor olarak hedefimiz bu sene Avrupa kupalarına katılabilmek" şeklinde görüşünü aktardı.

"Süper Lig'in İngiltere ve İspanya liglerinden farkı yok"

Delarge, Spor Toto Süper Lig'in İngiltere ve İspanya liglerinden farklı olmadığını vurguladı.

Türkiye Ligi'ni uzun zamandır takip ettiğini dile getiren Delarge, şöyle konuştu:

"Buraya gelmemdeki en büyük nedenlerden bir tanesi çok fazla yabancı futbolcunun olması. Bu da benim için yeni bir rekabet ortamı. Dakika aldığımda Süper Lig'in ne kadar zorlu bir lig olduğunu gördüm. Galatasaray olsun, Fenerbahçe olsun, her zaman bu takımların Avrupa kupası maçlarını takip ettim. Bence Türkiye Ligi'nin ne İngiltere ne de İspanya Ligi'nden farkı yok."

"Şampiyonluk şansları eşit"

Osmanlıspor'un yeni forveti Dzon Delarge, ligde Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışı verdiklerini hatırlatarak, ikisinin de şanslarının eşit olduğunu ifade etti.

Delarge, "Beşiktaş'ın da Fenerbahçe'nin de şampiyonluk şansı var. İki takım da gayet güzel bir futbol oynuyor" değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz