Futbol

Trabzonspor 20 yıldır kazanamıyor

26 Mayıs 2017 Cuma 12:17 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2017 Cuma 12:32

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında 27 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe'ye konuk olacak.

Ligin son 4 haftasında 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle puan kayıpları yaşayarak Avrupa kupalarına katılma yolunda yara alan bordo-mavililer, 23 Ağustos 1997'de 3-1 kazandığı karşılaşmanın ardından 20 yıldır deplasmanda yenemediği rakibi karşısında galibiyet hasretine son vererek moral bulmak istiyor.

Ligde geçen hafta Medipol Başakşehir beraberliği ile altıncı sıraya gerileyen bordo-mavililer, Avrupa iddiasını sonuna kadar kovalayarak kalan 2 haftada Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarında 6 puanı hedefledi.

Karadeniz ekibinde, kart cezalısı Nijeryalı oyuncu Ogenyi Onazi, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

Hazırlıklarını tesislerinde tamamladıktan sonra bugün İstanbul'a gidecek bordo-mavililerin Fenerbahçe karşısına Onur Recep Kıvrak, Pereira, Uğur Demirok, Durica, Mas, Okay Yokuşlu, Bero, Olcay Şahan, Yusuf Yazıcı, Castillo ve N'Doye 11'i ile çıkması bekleniyor.

- Kaybetmeme serisi

Ligin ikinci yarısında deplasmanda art arda 8 maçlık yenilmeme serisi yakalayan Trabzonspor, Fenerbahçe maçında da mağlup olmazsa 2010-2011 sezonundaki 8 maçlık kaybetmeme serisini geride bırakmış olacak.

Bordo-mavililer, ligde 2017 yılında oynadığı 8 deplasman maçında 6 galibiyet, 2 beraberlikle 20 puan topladı.

- 4 oyuncu kart sınırında

Trabzonspor'da 4 futbolcu Fenerbahçe maçı öncesi sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Bordo-mavililerde Aytaç Kara, Mustafa Akbaş, Bero ve Rodallega, kart görmeleri durumunda ligin son haftasındaki Bursaspor maçında görev alamayacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz