Futbol

Türkiye'den 20 isim Afrika'ya gidiyor

04 Ocak 2017 Çarşamba 12:18 - Son Güncelleme 04 Ocak 2017 Çarşamba 09:30

Süper Lig ve TFF 1.Lig'den 20 futbolcu, Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek.

Afrika Uluslar Kupası'na, 14 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında Gabon ev sahipliği yapacak. Lig maç takvimiyle çakışan turnuvanın etkileri Türkiye ve Avrupa'da hissedilecek. Birçok takım Afrikalı oyuncularından yararlanamayacak. Süper Lig ve 1. Lig'den de 20 futbolcu turnuvada ter dökecek.

Süper Lig'den Karabükspor 3 futbolcuyla ilk sırayı alıyor. Karadeniz ekibi, ikinci yarının ilk iki haftasında Yatabare, Traore ve Poko'dan yoksun kalacak. Turnuvaya Kayserispor, Aytemiz Alanya ve Çaykur Rizespor'dan 2, Adanaspor, Antalyaspor, Osmanlıspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'dan da birer futbolcu katılacak.

Fenerbahçe ise takımın gol yükünü çeken, Moussa Sow'un yokluğundan endişeli. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Senegal'in gruplardan çıkması halinde, Sow toplamda üç lig ve 1 kupa maçı kaçıracak.

Transferin gözdesi olan Osmanlısporlu yıldız N'Diaye, Medipol Başakşehir'in başarılı oyuncusu Attamah ve Beşiktaş'ın golcüsü Aboubakar da eksiklikleri en çok hissedilecek futbolcular arasında yer alıyor.

TFF 1. Lig takımlarından, Göztepe, Sivasspor ve Eskişehirspor'dan da birer oyuncu da Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz