Futbol

Zemin çalışmaları başlıyor

01 Eylül 2015 Salı 18:10 - Son Güncelleme 01 Eylül 2015 Salı 18:20

Mehmet Arı, yeni stat için zemin çalışmalarının bu ay başlatılacağını bildirdi.

Eskişehirspor Kulübü Amatör Branşlar ve Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, yeni stat için zemin çalışmalarının bu ay başlatılacağını bildirdi.

Arı, Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yapımı süren stadın koltuk dizaynını taraftarın seçimine göre belirlediklerini kaydetti.

Koltuklar için taraftar arasında oylama yaptıklarını, kullanılan 13 bin 554 oyun, 5 bin 785'ini alan dizaynı seçtiklerini aktaran Arı, "Bu ay zemin çalışmaları da başlayacak. Bütün olay çatının bitmesiyle ilgiliydi. Hızlı bir şekilde stadyum için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Eskişehirspor yöneticisi, Çaykur Rizespor maçının ikinci yarısında stat ışıklarının sönmesi ve jeneratörlerde yaşadıkları sorunu da şöyle anlattı:

"Biz maça başlarken Türkiye Futbol Federasyon'unun talimatıyla ve yayıncı kuruluşun isteğiyle jeneratörleri bir saat önce çalıştırıyoruz. Ancak jeneratörün aşırı ısınması nedeniyle, kendini güvenliğe alabilmek için sistem otomatik olarak kilitlenmiş. Sistemin soğuması yaklaşık 20-25 dakika sürdü. Şehir elektriğiyle başlayabiliriz ancak orada risk şudur, şehir elektriği gittiği zaman bütün spotlar söneceği için maç yarıda kalır. Bu jeneratörlerin devamlı çalışmasının nedeni, maçın yarıda kalmamasıdır. Bütün Eskişehir kamuoyu şundan emin olsun, jeneratörün bütün bakımları yapılmıştır. Ayrıca federasyon tarafından temsilciler jeneratörü kontrol eder."

Eskişehirspor Kulübü İdari Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü İbrahim Eldem ise transfer döneminde anlaştıkları futbolcuların başarılı olacaklarına inandığını vurguladı.

Sakatlığı bulunan futbolcuların durumlarını değerlendiren Eldem, şunları kaydetti:

"Kamil Ahmet Çörekçi İngiltere'de, 5 Eylül'de Türkiye'ye gelecek. Kontrolleri de bizim sağlık ekibimiz tarafından yapılacak. Kamil Ahmet için şu an olumlu ya da olumsuz bir şey diyemiyoruz. Sezgin Coşkun, saha koşularına başladı. Antalyaspor maçının son anına kadar bekleyeceğiz. Toko'nun alt adalesinde yırtık var. Pazartesi günü takımla çalışmalara başlayacak. Ali Şaşal ise milli takım oyuncusu olduğu için milli takım sağlık ekipleri tarafından kontrolleri devam ediyor. Muarem Muarem, Makedonya A Milli Takımı'na, Cedric Mongongu, Demokratik Kongo Milli Takımı'nda, Engin Bekdemir, Birol Parlak ve Kaan Kanat ise A2 Milli Takımımızda bulunuyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz