Futbol

"Kolay gol yemeyeceğiz"

23 Ekim 2016 Pazar 12:38 - Son Güncelleme 23 Ekim 2016 Pazar 09:40

Tandoğan, yaptığı açıklamada, kolay bir göreve imza atmadığını söyledi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'da hafta içi göreve gelen ve takımının başında çıktığı ilk maçta Büyükşehir Gaziantepspor karşısında alınan 2-1'lik galibiyetin sevincini yaşayan teknik direktör Ali Tandoğan, "Kolay gol yemeyen bir takım oluşturmak istiyoruz ancak bunu da sadece savunmada kalarak yapmayacağız." dedi.

Tandoğan, yaptığı açıklamada, kolay bir göreve imza atmadığını söyledi.

Ligde, Büyükşehir Gaziantepspor maçından önce yaptıkları 3 karşılaşmada istedikleri sonuçları alamadıklarını belirten 39 yaşındaki teknik adam, "Oyuncularla çok fazla çalışma imkanı bulamamamıza rağmen, kadronun oyunsal yeteneklerini bildiğim için bu doğrultuda konuşmalar yaptık ve maça da bu şekilde çıkıp teknik direktörlük kariyerime galibiyetle başladım." diye konuştu.

- "Kolay gol yemeyeceğiz"

Ali Tandoğan, zamanla daha iyi bir takım haline geleceklerine inandığını aktararak, şunları kaydetti:

"Kolay gol yemeyen bir takım oluşturmak istiyoruz ancak bunu da sadece savunmada kalarak yapmayacağız. Önde baskı kurarak, gol arayacağız. Topun bizde olduğu, oyunu yönlendirerek son derece istekli mücadele eden bir ekip oluşturmayı hedefliyorum. İlk maçımızda bunun ufak ufak izlenimlerini verdik."

Teknik direktör olarak sahaya çıktığında heyecan yaşayıp yaşamadığı sorusuna Ali Tandoğan, "Futbolcu olarak da yeni bir takımla sahaya çıktığınızda heyecanlı olursunuz, dün de heyecanlandım. Ancak bu korku değildi, ilk maçın verdiği heyecan ve mutluluk vardı. Bunu da üzerimden attığımı hissettim. Hocalık zor bir meslek, bunu bir kez daha anladım. Skor 2-1 olduktan sonra kasıldım ve maç sonuna kadar belimi hissetmedim." cevabını verdi.

Futbolculuk kariyerine 1996-1997 sezonunda Yeni Salihlispor'da profesyonel olarak başlayan Ali Tandoğan, daha sonra sırasıyla Denizlispor, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Bursaspor, Antalyaspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor ve son olarak Büyükşehir Gaziantepspor'da oynadı.

Ali Tandoğan 19 yıl süren profesyonel futbol hayatında Süper Lig'de 360, TFF 1. Lig'de 57, Spor Toto 2. Lig'de 89 ve Türkiye Kupası'nda 51 maça çıkarken, birer kez A ve Ümit Milli, 2 defa da A2 Milli Takımı forması giydi.

Bu sezon başında Denizlispor'da sportif direktörlük görevine getirilen Ali Tandoğan, teknik direktör Selahattin Dervent'le yolların ayrılmasının ardından yeşil-siyahlı takımın başına geçti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz