Futbol

''Sivasspor'un yolu şampiyonluk''

10 Aralık 2016 Cumartesi 16:30 - Son Güncelleme 10 Aralık 2016 Cumartesi 13:34

Sivasspor Teknik Direktörü Bakkal: "Sivasspor'un yolu şampiyonluk, inşallah hep birlikte bu işi yapacağız"

TFF 1. Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Mesut Bakkal, Sivasspor'un hedefinin şampiyonluk olduğunu belirtti.

Mesut Bakkal, Sivasspor'un sahasında Göztepe'yi 3-0 yendiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ligde Eskişehirspor karşılaşmasıyla çıkış yakaladıklarını söyledi.

Ümraniyespor'a 4-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından doğru kadroyu bulduklarına işaret eden Bakkal, "Coşkulu ve istekli adamların oynadığı, takım oyununu ön planda tutan oyuncu grubunun sahada olması sonucu getiriyor." dedi.

Oyuna sonradan giren oyuncuların da takıma katkıda bulunmaya başladığını dile getiren Bakkal, şunları kaydetti:

"Geçiş dönemini iyi atlattık ve atlattıktan sonra üst üste bu üçüncü galibiyetimiz. Sivasspor'un çok uzun zamandır herhalde üst üste 3 galibiyeti yoktu. Özür dilerek söylüyorum ve ukalalık olarak algılanmasın, bu bence sıradan bir maç. Yani bizim içerideki oyuncu grubunun böyle maçları kazanması gerekiyor. Umarım bu bir alışkanlıktır, alışkanlık haline gelir ve devam ederiz. Sahanın her yerinde pres yapan, pozisyon üretmeye çalışan Sivasspor beni mutlu etti, oyuncularımı kutluyorum. Verilen görevi inanılmaz şekilde yerine getirdiler. Sevindiğim bir konu da nerede olduklarını bilerek mücadele etmeye başladılar."

Bu galibiyetlerin kendilerini nerelere getireceğini bilerek mücadele etmeye başladıklarını anlatan Bakkal, "Bu benim için ayrı bir kazanç, şimdi yolumuz açık. Sivasspor'un yolu şampiyonluk, inşallah hep birlikte bu işi yapacağız. Önümüzde iki maçımız var, hedefim 30 puan, oyuncularıma da söyledim. İlk yarıyı 30 puanla bitirip, 2,2 ortalamayla devam ettiğimiz zaman bu işi göğüsleriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ligde ve kupada çok zorlu bir yolculuğa başlayacaklarına dikkati çeken Bakkal, galibiyet sarhoşluğunu bugün yaşayacaklarını ve sonrasında önlerine bakacaklarını sözlerine ekledi.

Göztepe cephesi

Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk ise çok zorlu bir deplasmanda, zorlu bir maça çıktıklarını belirtti.

Gerek rakipleri gerekse kendileri için çok önemli bir karşılaşma olduğuna değinen Buruk, "Oyunun 0-0 gitmesi durumunda çok fazla pozisyon bulacağımızı, rakibin özellikle hücuma çok fazla gittiğinde arkadaki boşluklardan yararlanacağımızı düşünüyorduk. Maç istediğimiz gibi başlamadı. Oyuna iyi başlamadık, duran bir toptan karambolden çok erken bir gol yedik." dedi.

Okan Buruk, Sivasspor'un 1-0'ı koruma adına sahaya daha doğru yerleştiğini vurgulayarak, "İlk yarıda iyi oynamadığımız bölümler oldu. Ama ilk yarının son 15 dakikasında rakip kaleye çok gittik. Çok fazla pozisyona girdik, 1-1'i yakalayacağımız pozisyonlar bize geldi. Ama ilk yarının sonuna kadar bunları değerlendiremedik." diye konuştu.

İkinci yarının başında oyuna ortak olmaya çalıştıklarını, rakibin daha arkada beklediğini aktaran Buruk, şöyle devam etti:

"Bu bölümde gol bulabilirdik ama maç 2-0'a geldikten sonra bambaşka bir oyun oldu. Sivasspor bu bölümden sonra çok daha iyi oynadı. Bizim yaptığımız hamleler maçı tekrar çevirme adına çok başarılı olmadı. Baktığımızda rakibimiz hak ettiği bir galibiyet aldı ama dediğim gibi 1-1'i yakalayacak pozisyonlar çok geldi, bunları değerlendirmemiz gerekiyordu. 2-0 olunca da özellikle psikolojik anlamda oyuncularımın zaman zaman maçın içinden koptuklarını gördüm. Kaybettiğimiz için çok üzüntülüyüz."

Ligde iniş ve çıkışların her takım için geçerli olduğunu anlatan Buruk, "Önemli olan bir seri yakalamak. Seri yakaladığın zaman çok farklı yerlere gidebiliyorsunuz. Geçen hafta çok önemli bir galibiyet almıştık ama bu hafta kaybettik, bundan dolayı üzüntülüyüz. Önümüzdeki hafta sahamızda oynayacağımız maçla, kazanıp, bize yakışır şekilde mücadele edip hem taraftarımızı hem de kendi mutsuzluğumuzu gideririz." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz