Futbol

Başakşehir'de çifte imza

02 Temmuz 2015 Perşembe 12:39 - Son Güncelleme 02 Temmuz 2015 Perşembe 12:42

Başakşehir, Cenk Ahmet Alkılıç ve Musa Muhammed ile sözleşme imzaladı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Medipol Başakşehir, Kayseri Erciyesspor'dan Cenk Ahmet Alkılıç ile 2+1 ve 20 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Musa Muhammed ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen imza törenine yönetim kurulu üyeleri Mustafa Saral ve Mesut Altan da katıldı.

Törende konuşan Saral, gelecek sezon üç kulvarda mücadele edeceklerini belirterek, 42 ila 50 maç oynayabilecek bir kadro oluşturmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Geçen sezonki mevcut kadrolarını koruduklarını, takıma yeni oyuncu takviyesi yapacaklarını vurgulayan Saral, transferlerin hayırlı olmasını diledi.

Saral, Fenerbahçe'yle yollarını ayıran Emre Belözoğlu hakkında basında yer alan iddiaların sorulması üzerine, "Kulüp olarak Emre Belözoğlu ile herhangi bir görüşmemiz olmadı" dedi.

Sarı-lacivertli kulüple bağları kopan bir diğer oyuncu Bekir İrtegün'le anlaştıklarını da hatırlatan Mustafa Saral, sağlık kontrollerinden geçen tecrübeli futbolcu ile 3 Temmuz Cuma günü basın önünde sözleşme imzalayacaklarını kaydetti.

Mesut Altan ise hem Cenk Ahmet Alkılıç'ın hem de Musa Muhammed'in Medipol Başakşehir'e hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah önümüzdeki sezon herhangi bir sakatlık olmadan kulübümüze sağlıklı bir şekilde hizmet ederler" değerlendirmesinde bulundu.

Futbolcuların görüşleri

Medipol Başakşehir'in yeni transferlerinden Cenk Ahmet Alkılıç, lacivert-turunculu kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Transferde emeği olan herkese teşekkür ederim. İyi bir ortamımız var. Yeni sezon hazırlıklarına başladık ve çok da iyi çalışıyoruz. İnşallah bunun meyvelerini hem ligde hem de Avrupa'da kazanacağımız başarılarla alırız" diye konuştu.

Medipol Başakşehir'in gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olmasının kendi kariyeri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki futbolcu, "Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarında mücadele edecek olması, burayı tercih etmemde büyük bir etken oldu. İlk defa oynayacağız UEFA Avrupa Ligi'nde. İnşallah da başarılı olacağız" yorumunda bulundu.

Bir diğer yeni transfer Musa Muhammed de çok sevinçli olduğunu ifade ederek, "Allah'a şükürler olsun ki, bu kulübe transfer oldum. Genç bir oyuncunun kariyerine başlangıç aşamasında gidebileceği önemli bir kulübe transfer oldum. Ben de genç bir oyuncu olarak burada gelişeceğime inanıyorum. Güzel bir proje ve inşallah bu takımla beraber çok başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
M'bia imzayı attı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz