Futbol

Türk futboluna "yabancı" kalanlar

01 Nisan 2015 Çarşamba 11:05 - Son Güncelleme 01 Nisan 2015 Çarşamba 18:07

Bazı yabancı oyuncular, yaşattıkları hayal kırıklıklarıyla akıllara kazındı.

Türk futbolunun "4 büyükler" olarak adlandırılan takımları Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un lig tarihi boyunca yaptığı bazı yabancı oyuncu transferleri, yaşattıkları hayal kırıklıklarıyla akıllara kazındı.

Türkiye'nin lokomotif kulüplerinin, özellikle son yıllarda kadrolarına kattığı bazı yabancı oyuncular, takımların beklentisini karşılayamadı.

İŞTE HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN TRANSFERLER...

Yetenekleriyle takımlarına sportif anlamda katkı sağlaması beklenen isimler, çoğu zaman kulüplerin maddi sorunlar yaşamasına da neden oldu.

Beşiktaş'ın Brezilyalıları bekleneni veremedi

Beşiktaş, geçmiş yıllarda kadrosuna kattığı Brezilyalı oyuncuların büyük kısmından verim alamadı.

Manchester United'dan kadroya dahil edilen Kleberson, yüksek bonservis bedeliyle Gaziantepspor'dan alınan Rodrigo Tabata, orta sahada fark yaratması beklenen Dentinho ve Ricardinho ile attığı gollerden çok fazla kilolarıyla gündeme gelen Ailton, Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcu tercihlerinde beklediğini bulamadığı isimler arasında yer aldı.

Galatasaray'dan kiralanan Kamerunlu Dany Nounkeu, Fransız Julien Escude, Hırvatistan Milli Takımı'nda görev yapan Gordon Schildenfeld, "Kara Kartallar"ın savunmada yarar sağlayamadığı oyuncular oldu.

Siyah-beyazlılarda Nijeryalı Christopher Ohen ve Michael Eneramo, Gineli Souleymane Youla, Arjantinli Federico Higuain ve Osvaldo Nartallo başarısız forvet transferleri arasına girdi.

Gelecek vadeden oyuncular olarak görülen Portekizli Julio Alves ve Bebe ise fazla forma şansı bulamayarak hayal kırıklığı yaşattı.

Fenerbahçe aradığı forveti bulamadı

Sırp Mateja Kezman, İspanyol Daniel Güiza ve Rus Vladimir Beschastnykh, Fenerbahçe'nin son yıllarda büyük beklentilerle kadrosuna katmasına rağmen verim alamadığı yabancı golcüler olarak dikkati çekti.

Ülkesinde sergilediği performansla Fenerbahçe'ye transfer olan Brezilyalı golcü Stecanela Washington ise kalp sorunu nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Sarı-lacivertlilerin eski kaptanı Alex'in referansıyla alınan Şilili Claudio Maldonado, dönemin İspanyol teknik adamı Luis Aragones'in kadroya kattığı vatandaşı Josico ve CSKA Moskova'daki performansıyla adını duyuran Sırp Milos Krasic, orta sahada beklenenin altında kalan isimler oldu.

Fenerbahçe'nin büyük umutlarla transfer ettiği Arjantinli Ariel Ortega, Ukraynalı Sergiy Rebrov ve Brezilyalı Vicente Simao da takıma beklenen katkıyı sağlayamadı.

Son olarak Nijeryalı Emmanuel Emenike ve Brezilyalı Diego bu sezon istenen düzeyde performans sergileyemedi.

Galatasaray, Hagi'nin yerini dolduramadı

Galatasaray'da Rumen Gheorge Hagi'nin futbolu bırakmasının ardından yerini doldurması beklenen birçok oyuncu transfer edildi.

Takıma katkısından ziyade çalım tarzıyla akıllarda yer edinen Brezilyalı Felipe, taraftarın sevgilisi haline gelmesine karşın istikrarsız bir görüntü çizen bir diğer "Sambacı" Lincoln, sarı-kırmızılı formayla Fenerbahçe'deki performanslarının uzağında kalan İsrailli Haim Revivo ve Bosna Hersekli Elvir Baliç, Türk futbolunun sertliğine ayak uyduramayan Arjantinli Marcelo Carrusca ve Brezilyalı Elano, görev adamı kimliğine bürünen Arjantinli Emmanuel Culio ve disiplinsiz tavırları gerekçe gösterilerek Hagi tarafından takımdan gönderilen Bosna Hersekli Zvjezdan Misimovic, "Karpatların Maradona'sı" olarak adlandırılan eski Rumen futbolcunun yerini dolduramadı.

Hollandalı Wesley Sneijder ise henüz başarılarına ulaşamasa da şu ana kadar Galatasaray'da Hagi'ye benzer şekilde oyuna etki edebilen futbolcuların başında geldi.

Sarı-kırmızılılarda Arjantinli Leo Franco, Brezilyalı Jo, Meksikalı Giovani dos Santos, İsveçli Tobias Linderoth, Hollandalı Frank de Boer, Kolombiyalı Juan Pablo Pino büyük beklentilerle takıma dahil olmalarına karşın beklenen performansın uzağında kaldı.

Son olarak Makedon Goran Pandev ve İsviçreli Blerim Dzemaili Galatasaray'ın beklediğini alamadığı isimler olarak göze çarptı.

Trabzonspor hücumcularda hayal kırıklığı yaşadı

Trabzonspor'un hücuma yönelik yaptığı üst seviye transferler bekleneni veremedi.

Büyük umutlarla transfer edilen İngiliz golcü Kevin Campbell, istenen seviyeye ulaşamadığı için kısa süre içerisinde ülkesine döndü.

Ülkesinde sergilediği performansla Çek Tomas Jun'un ve Hollanda'daki kariyeriyle adından söz ettiren Avusturyalı Marc Janko'nun bordo-mavili formayla attığı goller bir elin parmaklarını geçmedi.

Almanya'nın Hertha Berlin takımındaki performansının ardından Trabzonspor'un yolunu tutan Brezilyalı Marcelinho da bu oyuncularla aynı kaderi paylaştı.

Polonya'nın gelecek vadeden oyuncuları arasında gösterilen Pavel ve Piotr Brozek kardeşler, Trabzonspor dahil ülkelerinin dışında istenen seviyeye ulaşamadı.

Son olarak büyük beklentilerle transfer edilen Fransız Florent Malouda, yaşanan anlaşmazlık nedeniyle takımdan ayrıldı.

AA

Sıradaki Haber
Real bombayı patlattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz