Futbol

Boyko siftah yaptı

10 Şubat 2016 Çarşamba 21:50 - Son Güncelleme 10 Şubat 2016 Çarşamba 20:08

Beşiktaş'ın Ukraynalı kalecisi Boyko, siyah-beyazlı formayla ilk maçına çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, kupada son oynanan Bucaspor maçının 11'inde 10 değişiklik yaptı. 

Güneş, siyah-beyazlı ekibin Türkiye Kupası son 16 turunda oynadığı ve 2-0 kazandığı Bucaspor karşılaşmasında ilk 11'de yer verdiği futbolculardan Jose Sosa dışında tüm oyuncuları değiştirdi.

Beşiktaş'ta, Ege temsilcisi karşısında görev yapan ve Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yanı sıra sakatlığı sebebiyle yaklaşık 6 ay sahalardan uzak kalacak Luiz Rhodolfo ile Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Gökhan Töre ve Atiba Hutchinson müsabaka kadrosunda yer almadı. Siyah-beyazlılarda ayrıca, Andreas Beck, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Mario Gomez yedek kulübesinde oturdu.

Tecrübeli teknik adam, Torku Konyaspor karşısında kaleyi Denys Boyko'ya emanet ederken, defansı Serdar Kurtuluş, Alexis Delgado, Marcelo Guedes ve Dusko Tosic'ten oluşturdu. Defansın önünde Necip Uysal ve Veli Kavlak'a görev veren Güneş, orta alanın sağında Kerim Frei'a, ortada Jose Sosa'ya, sol tarafta ise Ricardo Quaresma'ya şans verdi. İleri uçta ise Cenk Tosun forma giydi.

Siyah-beyazlı ekibin yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Andreas Beck ve Mario Gomez şans bekledi. 

Boyko siftah yaptı

Beşiktaş'ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, Torku Konyaspor karşısında siyah-beyazlı formayı ilk kez giydi.

Ara transfer döneminde Ukrayna'nın Dnipro takımından transfer edilen 28 yaşındaki file bekçisi, Beşiktaş'ın son 2 resmi maçında yedek kulübesinde oturmuştu.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca, tecrübeli kaleci Tolga Zengin maç kadrosunda yer almazken, yedek kulübesinde Günay Güvenç oturdu. 

Quaresma 2 maç sonra

Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı ekipte 2 maç sonra forma şansı buldu.

Siyah-beyazlıların, Türkiye Kupası'nda Bucaspor'la oynadığı ve 2-0 kazandığı son 16 turu müsabakasının kadrosuna alınmayan Portekizli oyuncu, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında 4-0 kazanılan Gaziantepspor karşılaşmasında da yedek kulübesinde şans beklemişti.

Quaresma, Türkiye Kupası'nda daha önce 3 maçta forma giymiş, söz konusu mücadelelerde gol sevinci yaşayamamıştı.

Defansta Delgado-Marcelo tercihi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Torku Konyaspor karşısında defansta Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e görev verdi.

Ara transfer döneminde kadroya katılan iki futbolcu, Ersan Adem Gülüm'ün Çin'e transfer olması ve Luiz Rhodolfo'nun da uzun süreli sakatlığının ardından tecrübeli teknik adam tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü.

Takıma bir an önce uyum sağlamak isteyen Delgado ile Marcelo, Süper Lig'de geride kalan hafta sonu oynanan Gaziantepspor karşılaşmasında ilk kez bir arada görev yapmıştı.

Tolgay Arslan 8,5 ay sonra kadroda

Beşiktaşlı futbolcu Tolgay Arslan, 8,5 ay sonra maç kadrosunda yer aldı.

Siyah-beyazlı ekibin yeni sezon öncesi gerçekleştirdiği Almanya kampında sol diz çapraz bağları kopan 25 yaşındaki oyuncu, bu sezon ilk kez müsabaka kadrosuna girdi.

Tolgay Arslan, son olarak Süper Lig'de geride kalan sezon 29 Mayıs'ta oynanan ve 2-1 kazanılan Gençlerbirliği karşılaşmasında forma giydi.

Taraftar ilgi göstermedi

Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasındaki mücadeleyi az sayıda taraftar izledi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmaya ilgi göstermezken, tribünler boş kaldı. Müsabakayı 4 bin civarında taraftar takip etti.

Bu arada maçı izlemek üzere az sayıdaki Torku Konyaspor taraftarı da tribündeki yerini aldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz