Futbol

Dilmen, derbi ve kırmızı kart için ne dedi?

06 Şubat 2017 Pazartesi 01:14 - Son Güncelleme 06 Şubat 2017 Pazartesi 01:51

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisiyle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-lacivertli ekip, sahadan 1-0 galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Beşiktaş-Fenerbahçe maçı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, "Hakem çok sakindi. Soyunma odasına gittiğinde muhtemelen 'ben iyiyim' diye düşünecek ama eve gidip baktığında iyi olmadığı görecek. Aslında maçın gidişatına göre Oğuzhan-Alper arasında ve Tosic-Robin van Persie arasında yaşananlara baştan sarı kart gösterse olaylar buralara gelmeyebilirdi" dedi.

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dilmen'in açıklamalarının satır başları şöyle...

Rıdvan Dilmen'in devre arası derbi yorumu;

-49 dakika oynandı, topun oyunda kalmaması açısından Türkiye ve Avrupa rekoru kırılmıştır. Çirkin bir oyun oldu.

-Advocaat, %1000 çıkarır Van Persie'yi. En küçük şeyinde atacak hakem Van Persie'yi

-Oğuzhan, Van Persie'ye 'burnun havada' gibi bir hareket yaptı. Ben öyle anladım

-Kırmızı pozisyonunda Van Persie'nin yaptığı faul ve sarı kart var. Eğer tekmeyse, kırmızı vermesi lazım

-Tosic'in bir darbesi gözüküyor, tahrik oldu, vurdu

-Saat tutun, devre 15 dakika sürmez, en az 20 dakika sürer. İçeride olaylar var çünkü

- Şu anda Van Persie duştadır.

-Advocaat'ın eğer tecrübesi varsa, ki var, Van Persie'yi çıkartır. Oyunda tutmak, Şenol Güneş'e yardımcı olmaktır

- Beşiktaş'ta Mitrovic oyuna girer. Talisca çıkar gibi duruyor.

Rıdvan Dilmen'in maç sonu değerlendirmeleri;

-Öncellikle devrede ben 'Advocaat, van Persie ve Şener'i çıkartmalı' dedim. Van Perise ile muhtemelen konuştu ve kimseye dokunmadı. Vodafone Arena'da ilk galibiyeti aldı ve bunu Persie golüyle kazandı. Bizim doğru gördüklerimiz Advocaat'a doğru gelmeyebilir.

-Beşiktaş'ın şanssızlığı kendisine güvenmeyen bir takım ile karşılaştı. Oyuncular 'gidelim ve kendimizi gösterelim' dediler. 99 dakika maç oynandı ama en çok faul yapılan, hakemin yönetmekten çok idare ettiği bir maçı Fenerbahçe kazandı.

-Beşiktaş, Kayserispor maçındaki Fenerbahçe'yi 10 kişi yakalasa dörtlük yapar. Fenerbahçe takımı 'biz bu kadar kötü değiliz ve lideri burada yeneriz' mantığıyla çıktığı maçı kazandı. Kırmızı kart sonrası fiziksel ve taktiksel dengeler değişti. Bugün herhangi bir takımı yense bu kadar etkili olmazdı.

-Çok tuhaf bir maçtı. Hakem çok sakindi. Soyunma odasına gittiğinde 'muhtemelen ben iyiyim' diye düşünecek ama eve gidip baktığında iyi olmadığı görecek. Aslında maçın gidişatına göre Oğuzhan - Alper arasında ve Tosic - Robin van Persie arasında yaşananlara baştan sarı kart gösterse olaylar buralara gelmeyebilirdi. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz