Futbol

Gençler, Amed'i gole boğdu!

29 Aralık 2016 Perşembe 16:35 - Son Güncelleme 29 Aralık 2016 Perşembe 13:52

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Gençlerbirliği, Amed Sportif'i 6-0 yendi.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda 3. hafta maçında Gençlerbirliğ, Amed Sportifi 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), futbolcusu Şehmus Özer'in trafik kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle Amed Sportif Faaliyetler ile Gençlerbirliği'nin oynaması gereken Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 3. hafta maçını ertelemişti.

Başkent temsilcisinin golleri 1' ve 12' Milinkovic, 14' ve 60' Ahmet Oğuz, 47' Owusu ve 82. dakikada Vedat Muriqi'den geldi.

Bu sonuçla 1 maç eksiği bulunan Gençlerbirliği puanını 9'a yükseltti. Başkent temsilcisi daha öncce Fenerbahçe ve Menemen Belediyespor'u mağlup etmeyi başarmıştı. Amed Sportif ise 1 puanla C Grubu'nda son sırada yer alıyor.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

GOL Karşılaşmadaki ilk atakta Gençlerbirliği 1-0 öne geçti. Maçın başlama vuruşunun ardından kaleci Taha Cengiz Demirtaş'ın uzun pasında Amed Sportif Faaliyetler kalecisi Serkan İpek ile karşı karşıya kalan Milinkovic, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

GOL 12. dakikada başkent temsilcisi, Milinkovic ile farkı 2'ye çıkardı. Konuk ekibin ceza alanına sağdan giren Sırp futbolcu, düzgün bir vuruşla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

GOL 15. dakikada Ahmet Oğuz, Amed Sportif Faaliyetler ceza alanı çizgisi önünde kaleyi karşıdan gören pozisyonda kullandığı serbest atışta sert bir vuruşla takımını 3-0 öne geçirdi.

28. dakikada ceza alanında Vedat Muric, Tekin Adar'la girdiği mücadele sırasında yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Konuk ekip oyuncuları, pozisyonun penaltı olmadığı gerekçesiyle uzun süre hakeme itirazda bulundu. 31'inci dakikada Muric'in kullandığı penaltıda top direğin yanından auta gitti.

Müsabakanın ilk yarısı, Gençlerbirliği'nin 3-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

GOL 47. dakikada Owusu, Amed Sportif Faaliyetler ceza alanı çizgisi üzerinden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 4-0

GOL 60. dakikada Ahmet Oğuz, kullandığı serbest vuruşu yine gole çevirdi. Bu dakikada misafir ekibin kalesine 25 metre mesafeden kazanılan faul atışında Ahmet Oğuz, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 5-0

GOL 82. dakikada Gençlerbirliği, Muric ile skoru 6-0 yaptı. Kosovalı futbolcu, kaleci Serkan İpek ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. Serkan İpek'ten dönen topu yine kendisi tamamlayan Muric, meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

Gençlerbirliği, karşılaşmayı 6-0 kazandı.

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Bülent Birincioğlu, Serdar Diyadin, Mehmet Metin

Gençlerbirliği: Taha Cengiz Demirtaş, Ahmet Oğuz, Kulusic, Ferhat Görgülü, Halil İbrahim Pehlivan, Scekic, Issah, Serdarcan Eralp (Dk. 55 Mahmut Bilir), Milinkovic, Owusu, Muric

Amed Sportif Faaliyetler: Serkan İpek, Abdullah Çetin, Kamil İçer, Şevket Güngör, Oğuz Çetinkaya, Mehmet Sıddık İstemi, Ercan Çapar, Mansur Çalar (Dk. 75 Koray Şanlı), Yusuf Yağmur, Tekin Adar (Dk. 65 Ercüment Balıkçı), Emre Tekin Pınar (Dk. 59 Ahmet Güven)

Goller: Dk. 1 ve 12 Milinkovic, Dk. 15 ve 60 Ahmet Oğuz, Dk. 47 Owusu, Dk. 82 Muric (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 28 Tekin Adar ve Mansur Çalar (Amed Sportif Faaliyetler)

 

 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz