Futbol

"Gruplara kalmayı beklemiyorduk"

27 Ekim 2016 Perşembe 15:12 - Son Güncelleme 27 Ekim 2016 Perşembe 12:15

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Afjet Afyonspor'u eleyerek gruplara katılmaya hak kazanan Ümraniyespor'da başkan Recep Yoğurtçu, açıklamalarda bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Afjet Afyonspor'u penaltılarla eleyerek gruplara katılmaya hak kazanan Ümraniyespor'da başkan Recep Yoğurtçu, yedek ağırlıklı kadroyla çıktıkları maçta beklemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını söyledi.

Bu sezon ilk kez mücadele ettikleri TFF 1. Lig'de tecrübe kazanmak istediklerini dile getiren Yoğurtçu artık kupada kendileri için çıtanın yükseldiğini vurgulayarak, "Açıkçası kupada gruplara kalmayı beklemiyorduk. Teknik direktörümüz ligde oynayamayan futbolcularımızı görmek için yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Görev alamayan futbolcularımızı görmek açısından önemliydi. Oyuncularımız da maçı kazanarak gruplara kaldı. Bundan sonra elimizden gelenin en iyisini yapacağız." diye konuştu.

Gruplarda, İstanbul'un üç büyük takımından biriyle karşılaşmaları durumunda, bunun kendileri için önemli bir tecrübe olacağını belirten Yoğurtçu, "Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımları Ümraniye'de ağırlamaktan memnuniyet duyarız." ifadesini kullandı.

- "Erkan hoca takıma kısa sürede adapte oldu"

Yeni teknik direktörleri Erkan Sözeri'nin kısa sürede takıma uyum sağladığını ifade eden Yoğurtçu, "Yönetim olarak her durum için alternatif planlarımız var. Ahmet Taşyürek'in ayrılmasından sonra süreci uzatmadan Erkan hocayla anlaştık. Zaten biz onu biliyorduk, o takımımızı biliyordu. Hoca da takıma kısa sürede adapte oldu." şeklinde konuştu.

Takımdaki yabancı oyuncuların adaptasyon sürecinin devam ettiğini anlatan Yoğurtçu, Steve Beleck ve Lucky Nguzana'nın performansıyla ilgili, "Tam anlamıyla beklediğimiz seviyede değiller ama şu ana kadar yabancı oyuncularımızdan memnunuz. Takıma ve şehre adapte olmaya çalışıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Eski teknik direktörleri Ahmet Taşyürek'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Recep Yoğurtçu, "Ahmet hoca kaliteli bir isimdi. Önemli başarılar yaşattı ve bizi TFF 1. Lig'e çıkardı. Başarısız sonuçlar sonrasında da 'Kulübün önünü açmam lazım' dedi." ifadelerini kullandı.

- "Sivasspor maçıyla birlikte kendi evimize döneceğiz"

TFF 1. Lig'deki ilk sezonlarında emin adımlarla gitmeye çalıştıklarını dile getiren Yoğurtçu, 11. haftadaki Sivasspor maçıyla Hekimbaşı'ndaki statlarına döneceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ligde şu anda tecrübesiz bir ekibiz ve alışmaya çalışıyoruz. İlk galibiyetimizi aldık. Elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Asıl hedefimiz ligde kalıcı bir ekip haline gelmek. Bu hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son maçımızı oynayacağız ve Sivasspor maçıyla birlikte kendi evimize döneceğiz. Geçen sezonun bitimiyle beraber Hekimbaşı'ndaki stadımızı rehabilite etmeye başladık. İlk etap çalışmalarından sonra kapasitemiz 2 bin kişiye yükselecek. Sistemlerimizi Passolig'e uygun hale getirdik. Sezon sonuna kadar kale arkalarını da tamamlayarak stadımızın kapasitesini 12 bin kişilik yapacağız." 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz