Futbol

Güneş: "Bu hakem geçen sezon da..."

11 Şubat 2016 Perşembe 09:27 - Son Güncelleme 11 Şubat 2016 Perşembe 07:34

Şenol Güneş, Torku Konyaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a 2-1 yenildikleri çeyrek final ilk maçını kaybetmelerinin nedeninin kendi hataları olmadığını söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, Torku Konyaspor karşısında kazanmak için sahaya çıktıklarını vurgularken, yönetiminden dolayı müsabakanın hakemine tepki gösterdi.

Rakipleri karşısında düşündükleri oyun temposuna ve akıcılığa ulaşamadıklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "Buna rağmen oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. 65. dakikaya kadar önde olduğumuz maçı ondan sonra tamamen rakibe verdik ama bu bizden kaynaklanmadı. Yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Güneş, hava koşullarının da kendilerini olumsuz etkilediğini anlatarak, "Aynı anda hem kırmızı kart hem de golü kalemizde görünce oyuncularımızın psikolojisi bozuldu ancak asıl psikolojilerini bozan ilk yarıda oyun akıcılığının kesilmesiydi. Özellikle kendisine yapılan faullere rağmen Sosa kart gördü. Onu da ikinci sarı karttan dışarı atılmasın diye oyundan aldım. Ancak hiç beklemediğimiz bir şekilde Marcelo kırmızı kartla oyun dışına atıldı" şeklinde konuştu.

"Taraftarlar üzerine yürümüştü, yanıma almıştım"

Müsabaka hakemi Tolga Özkalfa'nın yönetimine tepki gösteren siyah-beyazlı teknik adam, "Geçen sezon da Bursaspor ile Medicana Sivasspor arasında olaylı bir maç yönetmişti. Taraftarlar üzerine yürümüştü. Yanıma almıştım. Şimdi yine yanıma almak istedim ama yapacak bir şeyim yok. Allah'tan bizim taraftarlar medeni, buradan rahat çıktı. Yine söylüyorum, iyi oynayan Sosa'yı kart görür diye dışarı almak zorunda kaldım, buna üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı futbolcu Marcelo Guedes'in de gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düştüğünün ve defans mevkisinde alternatiflerin iyice azaldığının hatırlatılması üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Futbolda bunlar var. Elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu tarz şeyleri yaşayacağız ama bu maçta biraz bize ağır geldi. Biz bunu hak etmedik. Bu, ülke futboluna haksızlık. 65 dakika atak yapmayan takımı resmen bir olayda alıp öbür tarafa taşıyabiliyorsun. Maçı kaybetmemizin sebebi biz değiliz. Bizim hatamız değil, bunun başka bir şekilde olduğunu düşünüyorum. Olcay'ın pozisyonu da penaltı. Ben kulübeden görüyorsam, o zaten gördü. Bir de gülüyor ondan sonra."

Boyko'nun performansını değerlendirdi

Şenol Güneş, Beşiktaş'taki ilk maçına çıkan kaleci Denys Boyko'nun performansını da değerlendirdi.

Ukraynalı kalecinin, Torku Konyaspor karşısındaki 90 dakikalık performansıyla ilgili olarak Güneş, "İyi, fena değil. Elinden gelen gayreti gösterdi. Tabii ilk maçı, kolay değil. Rakipleri, takımı tanıyor. Onun için zor bir maçtı. Kötü de bitince bir olumsuzluk oldu ama bunları aşacak bir karakteri ve kalitesi var" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz