Futbol

Riekerink'le "devam" mı, "tamam" mı?

27 Mayıs 2016 Cuma 10:01 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2016 Cuma 07:10

Kupa finalinin ardından...

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek ulaştıkları şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Futbolcularımı canı gönülden kutluyorum. Bugün sahada takım olduğumuzu gösterdik." dedi.

Antalya Stadı'ndaki final karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hollandalı teknik adam, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesi'nin sarı-kırmızılı kulübe UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasına değinerek, "Bu cezayı bir senede çekmemiz gerekiyordu ve biz bunu başardık. Kendi prestijimiz açısından da çok önemliydi." ifadesini kullandı.

İyi bir takım olduklarını aktaran Riekerink, "Herkes, Galatasaray için ne kadar önemli bir maç olduğunu biliyordu. Bunun en önemli nedenlerinden birisi, UEFA'dan aldığımız cezayı 2 sene yapmamamız gerekiyordu. Futbolcularım da bunun bilincindeydi. Hepsini canı gönülden kutluyorum. Çok güvenli oynadılar. Bugün sahada takım olduğumuzu gösterdik." diye konuştu.

Riekerink, takımının baskı altında bile panik yapmadığını dile getirerek, "İlk yarıda her konuda, oyunun her alanında etkili olan bir Galatasaray vardı. Baskı altında bile panik yapmayan, paslaşmaya çalışan ve güveni hissettiren bir takım vardı. Ofansif oyuncularımı da kutlamak istiyorum. Fenerbahçe defansına iyi baskı yaptılar." yorumunda bulundu.

Riekerink, Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'in ilk yarının sonunda kaburgasında ağrı hissettiğini anlatarak, "Bunun üzerine orta sahada alanlar verdik. Kendisi ağrılarından dolayı devam edemedi ve Chedjou'yu oyuna aldık. İkinci yarıda 1-0 önde olan bir Galatasaray vardı ve futbolcular, skoru korumaya gitti. Son 15-20 dakikada sonucu koruyan bir Galatasaray vardı. Bu doğal bir reaksiyon. Son 8 dakikada 5 defansa döndük. Genel olarak önemli ve fantastik bir takım performansı vardı." şeklinde görüş belirtti ve Türkçe olarak, "Çok mutluyum." dedi.

- Taraftarlara tebrik

Jan Olde Riekerink, Galatasaray taraftarlarının maç boyunca kendilerini mükemmel desteklediğini söyledi.

Kariyerinin en özel anlarından birisini yaşadığını dile getiren Riekerink, "En önemli tebriklerden bir tanesini taraftarımız hak ediyor. Bugün inanılmaz bir taraftar grubuyla oynadık. Kariyerimin en özel anlarından, en güzel topluluklardan bir tanesiydi. Kendilerine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Deneyimli çalıştırıcı, "Takımın başına daha önce geçseydi ligdeki durum farklı olur muydu?" şeklindeki bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Bunu söylemek çok zor. Sezona Hamza Hamzaoğlu ile başlandı. Kendisi 3 kupa kazanmış bir teknik adamdı. Futbolda nelerin nasıl olacağını hiç kimse bilemiyor. Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli saygıyı hak ediyor. Bu kupada onların da emekleri var. İki buçuk aydır buradayım. Fantastik bir grupla, fantastik bir kulüpte çalıştım. Bunun için çok mutluyum."

Görev süresine ilişkin Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını belirten Riekerink, "Maçtan önce yönetimle geleceğimle ilgili herhangi bir konuşmam olmadı ama verdikleri güven çok önemliydi. Biz onu hissettik. Bunu tek başıma yapmadım. Orhan Atik hocam ve bana destek veren teknik ekiple başardık." diye konuştu.

Riekerink, üç ay önce Galatasaray'da futbol akademisi sorumlusu olarak göreve başladığını ve A takımda ihtiyaç olduğu için görevi kabul ettiğini anlatarak, şunları aktardı:

"O anda Galatasaray'ın bize ihtiyacı vardı ve böyle bir sorumluluk aldık. Çalıştığım 2,5 aylık süreçte başarılı olduğumuzu düşünüyorum. İyi işler çıkardık ve bugün gelen bir kupa var. Gelecekle ilgili bir şey diyemiyorum. Bunu zaman gösterecek. Başkanımızla ilk görüşmemizde sezon sonuna kadar bu görevi yürüteceğim ve sonra eski görevime döneceğim söylendi."

Fenerbahçe'nin kupa seremonisine katılmamasını değerlendiren Riekerink, "Benim için en önemlisi kupa seremonisinde bizim olmamızdı. Biz de oradaydık. Bu, karşı takımın seçimiydi. Neden gelmediklerini bilemiyorum." dedi.

Etiketler : riekerink
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz