Futbol

"Trabzonspor'a göre yüzde 90 şansımız fazla"

18 Ocak 2017 Çarşamba 17:40 - Son Güncelleme 18 Ocak 2017 Çarşamba 17:59

Gümüşhanespor Teknik Direktörü Daşgün, Trabzonspor maçı sonrası umutlu konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası 5. haftasında Trabzonspor ile golsüz berabere kalan Gümüşhanespor'un teknik direktörü Tarık Daşgün, gruptan çıkma yolunda şanslarının bordo-mavili takıma oranla yüzde 90 fazla olduğunu söyledi.

Daşgün, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, son 2 aylık dönemde saha zemininde en az buz olan karşılaşmayı oynadıklarını belirtti.

Bu zeminin her takım için dezavantaj olduğunu ifade eden Daşgün, "Bunu avantaja çevirmek zorundayız. Oyuncularım bu sahada oynamaya motive olmuş durumda. Karşımızda dört büyüklerden biri, Süper Lig takımı var. Bu zeminde, bu sahada gösterdikleri mücadele ve yüreklilikten dolayı oyuncularımı kutluyorum." dedi.

Grupta 8 puana yükseldiklerini, Trabzonspor'un da 6 puanının bulunduğunu dile getiren Daşgün, "Bu şartlara göre son maçta bize beraberlik yetiyor. Futbol bu, her şey olabilir. Trabzonspor, Atiker Konyaspor'u yener, Allah korusun biz Kızılcabölükspor'a kaybedersek, o zaman onların da şansı oluyor. Trabzonspor'a göre yüzde 90 şansımız fazla, bize beraberlik de yetiyor. Bir avantaj yakaladık, inşallah bir sıkıntı olmaz, bu gruptan çıkarız." ifadelerini kullandı.

Daşgün, sezon başında Gümüşhanespor'u TFF1. Lig'e çıkarmak için görev aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kupaya maç maç bakıyoruz, buralara kadar geldik. Ben kupadan çok fazla bir şey beklemiyorum. Bu maçı oynarken hafta sonundaki müsabakayı düşünüyordum. Lig içindeki en önemli maçlardan birini oynayacağız. Bu maçta rotasyonla oynadım ama bizde kim oynarsa oynasın, yüreğiyle, takım ruhuyla, birliktelikle mücadele ediyor. İnşallah bu birliktelik sezon sonuna kadar devam eder ve olması gereken yere Gümüşhanespor'u taşırız. Kupa ayrı bir hikayedir, sonuçları bizi çok da etkilemez."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz