Futbol

"2 veya 3 kaliteli transfere ihtiyacımız var"

28 Temmuz 2016 Perşembe 23:57 - Son Güncelleme 28 Temmuz 2016 Perşembe 21:02

Mustafa Reşit Akçay, 2 ve 3 kaliteli transfere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, daha önce de söyledikleri gibi Nomme Kalju maçının zor geçtiğini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda evlerinde Estonya ekibini 1-0 yendikleri karşılaşmanın sonrasındaki basın toplantısına katılan Akçay, maç boyunca son vuruşlarda etkili olamadıklarını anlattı.

"Müsabakanın zor olacağını söylemiştik." diyen Akçay, "Öyle de oldu. Fiziksel olarak etkili bir takım. Teknik ve taktik olarak eksik görünebilirler. Özellikle ceza alanı içindeki karambollerden sonuca gitmek üzere kurulmuş bir oyun anlayışları var. Topun arkasında iyi duruyorlar." dedi.

Karşılaşmada çabukluk konusunda fena olmadıklarını dile getiren Akçay, şöyle devam etti:

"Son vuruşlarda ve atak sonlandırmada eksiklerimiz oldu. Son 10-15 dakikalık bölümde yorulduk ve kondisyon olarak zayıf gözüktük. Hızlı oyuncular fazla atak yapınca yoruldular. Takım olarak sahada iyi durduk. Oyuncularımı kutluyorum. Disiplin bizim için son derece önemli."

"2 veya 3 kaliteli transfere ihtiyacımız var"

Mustafa Reşit Akçay, özellikle yabancı futbolcu transferi konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin mevcut durumu nedeniyle yabancı oyuncuların transferinde sıkıntı yaşadıklarını anlatan Akçay, "TFF'nin, Türkiye'nin dışa dönük fotoğrafını değiştirmesi gerekir. Bizim 2 veya 3 kaliteli isme ihtiyacımız var. Bunları bulursak yol alacağımızı düşünüyorum. Bizim için her şeyden önemlisi ligimiz." diye konuştu.

Karşılaşmada Osmanlıspor'un tek golüne imza atan Portekizli futbolcu Tiago Pinto ise oyunun geneline bakıldığında hakim tarafın kendileri olduğunu belirtti.

Tek sıkıntılarının son vuruşlarda olduğuna dikkati çeken Pinto, "Biraz daha dikkatli olabilseydik, farkı artırabilirdik. Maç boyunca iyi oynadık. Bu oyunu Estonya'da de sürdürürsek turu geçeceğimizi düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, Nomme Kalju Teknik Direktörü Sergei Frantsev ise maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılmadı.

Sıradaki Haber
''Detaylarda eksik kaldık''
Yükleniyor lütfen bekleyiniz